20.8 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Συμβολική δεντροφύτευση στους Αγίους Αποστόλους – Όχι σε ΙΧ σε δάσος και ακτές

Ημερομηνία:

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων καλεί σε συμβολική δενδροφύτευση – δράση κατά της πρόσβασης ΙΧ στα ακρωτήρια και το δάσος των Αγίων Αποστόλων αύριο Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, στις 11 το πρωί. Το σημείο συνάντησης θα είναι απέναντι από το γήπεδο ποδοσφαίρου προς την ακτή.

Επανειλημμένα τόσο η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στο Ξεπούλημα των Αγίων Αποστόλων όσο και η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων έχουν επισημάνει το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται από την πρόσβαση ΙΧ αλλά και μηχανών στα ακρωτήρια και το δάσος της δημόσιας έκτασης των Αγίων Αποστόλων.

11.500 πολίτες έδωσαν τη μάχη όλα αυτά ενάντια στο ξεπούλημα, την τσιμεντοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας έκτασης των Αγίων Αποστόλων. Δε δώσαμε τη μάχη για να γίνει η δημόσια έκταση πίστα αγώνων για μηχανές κρος και για ΙΧ 4Χ4 και μη. Δε δώσαμε τη μάχη για να αντικαταστήσουν ΙΧ και μηχανές τα δέντρα και το πράσινο. Δώσαμε τη μάχη για να υπάρχει πράσινο, οξυγόνο, χώρος αναψυχής και άθλησης για όλους. Τα ΙΧ στις ακτές δεν απειλούν μόνο τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Δεν καταστρέφουν μόνο μικρά δέντρα. Απειλούν και μικρά παιδιά που παίζουν στην ακτή ή το δάσος, απειλούν πεζούς και άτομα με ειδικές ανάγκες που θέλουν αμέριμνοι να κάνουν τη βόλτα τους απολαμβάνοντας τη φύση, χωρίς να ξεφυτρώνει στα ξαφνικά κάποιος που θέλει να γίνει ραλίστας και να απειλεί τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Οι Δημοτικές αρχές έρχονται και παρέρχονται, εξαγγελίες ακούμε για περίφραξη του δάσους και αποκλεισμό της πρόσβασης ΙΧ και μηχανών στο δάσος και στα ακρωτήρια, αλλά το μόνο που βλέπουμε είναι να συνεχίζεται μια απαράδεκτη πρακτική και να έχει αφαιρεθεί σχεδόν εξολοκλήρου η παλιά πέτρινη περίφραξη του δάσους από κάποιους ιδιώτες παράνομα, προφανώς για να κοσμήσει τις κατοικίες νεόπλουτων συμπολιτών μας. Αφέθηκαν έτσι το δάσος κι οι ακτές εκτεθειμένα στην αυθαιρεσία του καθενός, στην πρόσβαση ΙΧ και μηχανών με κίνδυνο για τους πεζούς και τα παιδιά.

Ήρθε η ώρα οι αρμόδιοι, ο Δήμος Χανίων που πήρε πλέον την περιοχή στα χέρια του, να κάνει κάτι, πριν την επόμενη τουριστική περίοδο, όταν οι πιέσεις για στάθμευση ΙΧ στις ακτές και το δάσος θα είναι ασφυκτικές, πριν επιχειρήσουν κάποιοι να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα, πριν φτάσουν να απειλούνται οι πολλαπλάσιοι σε σχέση με σήμερα πεζοί επισκέπτες της περιοχής που θα υπάρχουν το καλοκαίρι.

Γι’ αυτό το λόγο, η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων προχωράει σε μια συμβολική δενδροφύτευση στην περιοχή αναδεικνύοντας το ζήτημα της προστασίας του δάσους και των επισκεπτών του.

Να μην αφήσουμε τα ΙΧ να αντικαταστήσουν τα δέντρα στους Αγίους Αποστόλους!

 Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ