22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Συμμετέχουν και φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης στην παγκρήτια κινητοποίηση της Κυριακής στη Βάση της Σούδας

Ημερομηνία:

Με απόφασή του και οι φοιτητές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών καλούν σε συμμετοχή στην παγκρήτια κινητοποίηση της Κυριακής στη Βάση της Σούδας με προσυγκεντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία της Αγοράς και μηχανοκίνητη πορεία προς τις βάσεις στις 12.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού με 2 ελικόπτερα C130 στην Ουκρανία. Αποτελούν κοροϊδία τα κροκοδείλια δάκρυα για τους Έλληνες ομογενείς της ανατολικής Ουκρανίας. Τι έκαναν αλήθεια οι κυβερνήσεις της χώρας όταν από το 2014 ο ουκρανικός στρατός και νεοναζιστικές παραστρατιωτικές ομάδες βομβάρδιζαν αυτές τις περιοχές και δολοφονούσαν τους κατοίκους τους; Η κίνηση αυτή εμπλέκει ακόμα πιο ενεργά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και αναδεικνύει την πλήρη σύμπλευση της Ελλάδας με τις επιταγές και τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με τεράστιες ευθύνες της τωρινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που μετατρέπουν τη χώρα μας σε με απέραντη ΝΑΤΟική βάση με στόχο να λειτουργεί ως ορμητήριο ιμπεριαλιστικών αιματοβαμμένων επεμβάσεων κάτι που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τον λαό και τηα νεολαια.

Τις τελευταίες μέρες οξύνονται οι οικονομικοί, πολιτικοί και στρατιωτικοί ανταγωνισμοί με επίκεντρο την ανατολική Ουκρανία. Τα τύμπανα του πολέμου άρχισαν να βαράνε στην Ουκρανία,  μετά από 8 χρόνια συγκρούσεων με την  προσπαθεια βίαιης ενταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ και την ΝΑΤΟϊκη επέκταση, εισέβαλαν οι ρωσικες στρατιωτικές δυνάμεις από τα σύνορα της Κριμαίας από τα σύνορα της Κριμαίας και τον βομβαρισμό μιας σειράς στρατιωτικών βάσεων, συμπερελαμβανομένων εγκαταστάσεων στην πρωτεύουσα του Κιέβου- με το ίδιο να κηρύττει στρατιωτικό νόμο έκτακτης ανάγκης.Η Ρωσια δεν υποχωρει απο τις αξιωσεις της στην περιοχη σε ολα τα επιπεδα λογω και της αυξημενης πιεσης από ΝΑΤΟ και ΕΕ (αγωγοί φυσικού αερίου, στρατιωτική συμμαχία με 5 πρώην σοβιετικές χώρες).

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κλιμακώνουν εδώ  και καιρό την ένταση στα ρωσοουκρανικά σύνορα με στόχο την ενίσχυση και επέκταση των ΝΑΤΟϊκων βάσεων στην περιοχή, ενώ η Ρωσία δίνει τις αντίστοιχες απαντήσεις, οι οποίες  κορυφώνονται με τη σημερινή στρατιωτική της κίνηση αφού προηγήθηκαν μια σειρά από βομβαρδιστικές επιθέσεις του Ουκρανικού στρατού στις Λαϊκές Δημοκρατίες τις προηγούμενες μέρες. ΕΕ και ΗΠΑ επιχειρούν να εμφανίσουν τη Ρωσία ως τη μόνη υπεύθυνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία ωστόσο οι δραματικές εξελίξεις συνδέονται άμεσα με κινήσεις του ΝΑΤΟ στα ανατολικά και τους επιθετικούς σχεδιασμούς περικύκλωσης της Ρωσίας, καθώς και με τις διαρκείς επιθέσεις του ουκρανικού καθεστώτος στις αυτονομημένες περιοχές του Ντονμπάς.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί θα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις για τους λαούς.  Σε αυτό το παιχνίδι συμφερόντων, χαμένοι βρίσκονται οι λαοί των χωρών, που βιώνουν τις επιπτώσεις των  ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την προσφυγιά, την φτώχεια και την εξαθλίωση, ενώ δίνεται χώρος στο δηλητήριο του φασισμού και του εθνικισμού.

Αποτελεί κακόηχη πρόκληση η προσπάθεια των ΗΠΑ να εμφανίζονται ως εκφραστές της ελευθερίας! Που έχουν ιστορικά πρωταγωνιστήσει σε πραξικοπήματα και στρατιωτικές επεμβάσεις και ηγείται παγκόσμια της καταλήστευσης και της σφαγής των λαών.

Στην χώρα μας, η κυβέρνηση της ΝΔ – πιστή σύμμαχος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ- και ακολουθώντας την πολιτική προηγούμενων κυβερνήσεων, όλο το προηγούμενο διάστημα έσπευσε να δαπανήσει υπέρογκα ποσά για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, την ίδια ώρα που ο λαός βιώνει τις επιπτώσεις των πολιτικών της λιτότητας, της ακρίβειας και τις συνέπειες της πανδημίας. 70 χρόνια συμπληρώνονται από την είσοδο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, μια «συμμαχία» υπεύθυνη για τους θανάτους εκατομμυρίων ανθρώπων σε πολέμους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Δεν ξεχνάμε πως ο λαός μας πλήρωσε και πληρώνει με το αίμα του την συμμετοχή του στο ΝΑΤΟ, το οποίο υποκίνησε την Χούντα των συνταγματαρχών του 1967. Κάθε χρόνο δαπανούνται 4 δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ, ενώ «δεν υπάρχουν χρήματα» για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Η χώρα γίνεται ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων με την συνεχή αναβάθμιση των βάσεων που σπέρνουν τον θάνατο, με τις κυβερνήσεις να δίνουν «γη και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών. Είναι ξεκάθαρο πως κατασπαταλουν οικονομικούς πόρους σε πολεμικού εξοπλισμούς που δεν έχουν τίποτα να προφέρουν στον λαό, αντί για την υγεία, την εκπαίδευση και την ανάγκες του. Αντιθέτως η ύπαρξη των «συμμάχων» σε ελληνικό έδαφος μόνο σε κίνδυνο και επικίνδυνες περιπέτειες μπορούν να μας εμπλέξουν. Δεν προκειται να διασφαλίσουν καμια ειρήνη των λαών, παρα διασφαλίζουν μόνο την αφάλεια των κερδών και των συμφορόντων των κυρίαρχων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων .

Το αίτημα του λαού μας «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ» – «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Ο λαός μας δεν ξεχνά την ευθύνη τους για τους πολέμους και την προσφυγιά. Κανένα όφελος δεν έχουν οι λαοί από την ύπαρξη και την επέκταση των βάσεων του θανάτου και την συμμετοχή των χωρών στο ΝΑΤΟ. Απαντάμε λοιπόν με ηχηρό μήνυμα για καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της χώρας στις ΝΑΤΟϊκές αποστολές στην Ουκρανία, και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια!

Δε θα βάψουμε τα χέρια μας με αίμα! Κανένας φαντάρος, κανένας στρατιωτικός να μην σταλθεί εκτός συνόρων! Οι λαοί έχουν καθήκον να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα να σταματήσει ο πόλεμος, με ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα, μέσα κι έξω από το στρατό, μέσα από τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς!

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους! Είναι ανάγκη να ανατρέψουμε τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

  • Καμία επίθεση, καμία επέμβαση στις Λαϊκές Δημοκρατίες της Ανατολικής Ουκρανίας.
  • Αλληλεγγύη στον άμαχο πληθυσμό και τον λαό της Ουκρανίας. Οι λαοί δεν είναι πιόνια στην σκακιέρα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Απομάκρυνση των στρατευμάτων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων από την Ουκρανία και άμεση παύση των εχθροπραξιών.
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και από τα Βαλκάνια. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ!
  • Την επιστροφή όλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές! Κανένα φαντάρος ή στρατιωτικός εκτός συνόρων!
  • Άμεση ενίσχυση της εκπαίδευσης και της υγείας, όχι για rafale και τους πολεμικούς εξοπλισμούς

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ 10/3 , ΣΤΙΣ 19:00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ, ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/3 στις 12:00 , με ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00 ΠΛ. ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...