25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Συμμετέχουν οι Ποδηλάτρεις στο διήμερο διεκδίκηση στο πρώην στρατόπεδο Μαρκόπουλου

Ημερομηνία:

Οι ποδηΛάτρεις σύσσωμοι υποστηρίζουμε την άμεση δημιουργία πάρκου στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μαρκόπουλου και συμμετέχουμε στο διήμερο διεκδίκησης (2 Μαρτίου στις 19:00 εκδήλωση για το Συμμετοχικό Σχεδιασμό στο ΤΕΕ και 3 Μαρτίου από τις 11 το πρωί στο πρώην στρατόπεδο Μαρκόπουλου).

Προσκαλούμε όλους τους Χανιώτες να επισκεφθούν την Κυριακή τον αδιαμόρφωτο ακόμα χώρο, να απολαύσουν την έκταση του και να οραματιστούν την μελλοντική του μετατροπή σε πάρκο. Προτρέπουμε τους επισκέπτες να φέρουν τα ποδήλατα τους, να εξερευνήσουν διαδρομές πεζή και επί σέλας και να αναλογιστούν τις πιθανές χρήσεις του πάρκου στα διάφορα σημεία του για πεζούς, αμεα, μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες.

Πριν τους ειδικούς, ας διαμορφώσουμε δικές μας γνώμες, ας σχεδιάσουμε στο μυαλό μας το πάρκο που θα θέλαμε: με πράσινο, χώμα, σκιές, φυσικά υλικά και καθόλου τσιμέντα (μην γίνει όπως το Ειρήνης και Φιλίας). Ας ξεκινήσουμε να ζυμώνουμε την δημόσια διαβούλευση που επιβάλλεται να μην είναι προσχηματική, όπως συμβαίνει συνήθως. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να επισκεπτόμαστε τον χώρο όσο συχνότερα μπορούμε κι ας είναι ακόμα αδιαμόρφωτος. Άλλωστε δεν έχουμε και πολλούς ελεύθερους από ΙΧ χώρους μέσα στην πόλη, όπου μικροί και μεγάλοι να μπορούν ανεμπόδιστα, χωρίς την βαβούρα και κυρίως χωρίς τον κίνδυνο αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών να περπατήσουν, να τρέξουν, να ποδηλατήσουν, να τσουλήσουν με τα αμαξίδιά τους.

Για το σκοπό αυτό έχουμε με επιστολή μας στο Δήμο ζητήσει επιπλέον επισκέψεις για ενδελεχή αναγνώριση του χώρου, για πρόγραμμα εκπαίδευσης οδικής ασφάλειας, διαμόρφωση περιμετρικού μονοπατιού και για πραγματοποίηση συναφών με το πάρκο δράσεων

Σας προσκαλούμε όλους την Κυριακή στο πρώην στρατόπεδο Μαρκόπουλου από τις 11 το πρωϊ !

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...

Το Κόσοβο, η Ντόρα, οι Αμερικανοί με τη βάση τους κι ένας ορατός κίνδυνος για την Ελλάδα…

Η έκθεση/εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του...