27.8 C
Chania
Friday, October 4, 2024

Συμμετοχή στην απεργία στις 6 Νοέμβρη

Ημερομηνία:

Συναδέλφισσα- Συνάδελφε,

Το Δ.Σ. του σωματείου ενημερώνει τους εργαζόμενους του κλάδου για τη συμμετοχή του σωματείου στην απεργία  στις 6 Νοέμβρη που αποφασίστηκε μέσα από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 11 Οκτώβρη στο ΕΚ Χανίων.

Όλες οι εξελίξεις, επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση από το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και την τρόικα θα ενταθεί, γι’ αυτό δεν πρέπει να περάσει η προπαγάνδα κυβέρνησης και εργοδοτών ότι δήθεν και αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία. Πυρήνας των διεκδικήσεων των εργατικών κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα πρέπει να είναι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μαζί και ΕΓΣΣΕ και η κατάργηση των αντεργατικών νόμων για τις συμβάσεις, η προστασία των ανέργων, επίδομα και ιατροφαρμακευτική κάλυψη, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, αποκατάσταση των περικοπών και επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών από κράτος και εργοδότες, ανάκληση των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, σταμάτημα των απολύσεων στον ιδιωτικό, κονδύλια για την κάλυψη των βασικών αναγκών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, κατάργηση όλων των χαρατσιών, αποτροπή των κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών. Στα πλαίσια αυτά και το συνδικάτο μας παίρνει την απόφαση να συμμετέχει στην Απεργία στις 6 Νοέμβρη ώστε να αναδείξει και βασικά ζητήματα του κλάδου, όπως απλήρωτους μισθούς, εκβιασμούς και υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με εξευτελιστικούς όρους αλλά και ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά όλους τους κλάδους και έχει να κάνει με τα εργατικά ατυχήματα που πολλές φορές οδηγούν στο θάνατο αθώων εργατών, λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς. Στον κλάδο των Τροφίμων Ποτών είδαμε 2 θανατηφόρα  ατυχήματα στη Κρήτη την περασμένη εβδομάδα. Το πρώτο στα Νερά Κρήτης στο νομό μας και το δεύτερο στην Ένωση Εμφιαλωμένων κρασιών στο Ηράκλειο.

Βλέποντας όλα τα παραπάνω που εφαρμόζονται και γίνονται εις βάρος μας τα τελευταία χρόνια, συμπεραίνουμε  ότι οι δυνάστες του λαού δεν θα σταματήσουν να περνάνε νέα μέτρα, δε θα σταματήσουν να πλουτίζουν στις πλάτες μας, αν δε πάρουμε απόφαση να τους σταματήσουμε εμείς. Επειδή, λοιπόν, στην κυριολεξία χωρίς εμάς, τους εργάτες, γρανάζι δε γυρνά είναι καιρός να αναληφθούμε τη δύναμή μας και να την ενώσουμε με τους εργάτες των άλλων κλάδων και με τους βιοπαλαιστές των σύμμαχων στρωμάτων, φτωχούς αγρότες, μικρούς ΕΒΕ, συνταξιούχους, φοιτητές και φυσικά τους άνεργους, που πλήττονται εξίσου,  και ενωμένοι να διεκδικήσουμε όλον αυτόν τον πλούτο που βγαίνει καθημερινά από τον ιδρώτα μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Όλοι και όλες στην απεργία αύριο 6 Νοέμβρη στις 10:30 στην πλατεία Ν. Καταστημάτων

Σπάσε το φόβο!

Οργάνωσε την αντεπίθεση!

Δυνάμωσε το Σωματείο μας!

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής & Συσκευασίας Τροφίμων – Αρτοσκευασμάτων – Ποτών – Ειδών Ζαχαροπλαστικής

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταγγέλλει την απέλαση μελών του Grup Yorum

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδίκασε έντονα την απαγόρευση εισόδου...

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καταγγέλει την κράτηση και απέλαση των 2 μελών του Grup Yorum

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καταγγέλλει την απαγόρευση εισόδου στη χώρα...

Δύο διασώσεις αλλοδαπών πεζοπόρων σε μία μέρα στα Χανιά

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Χανιά πραγματοποίησε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις...