23.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της αιθαλομίχλης

Ημερομηνία:

Η αντιμετώπιση του φαινομένου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και της αιθαλομίχλης ενόψει του φετινού Χειμώνα, συζητήθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε στην Αθήνα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Στη σύσκεψη, υπό της Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ Νάντιας Γιαννακοπούλου, παρουσία εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Αντιπεριφερειαρχών και Υπηρεσιακών Παραγόντων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και επτά Περιφερειών της χώρας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν:

Τον έλεγχο στην αγορά καυσίμων στερεής βιομάζας και στις εστίες καύσης (κεντρικές θερμάνσεις, αρτοκλιβάνους, βιομηχανικούς λέβητες), τη λήψη μέτρων, την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, καθώς επίσης το θέμα χρηματοδότησης των σχετικών δράσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό-περιφερειακό επίπεδο, ιδιαιτέρα στα αστικά κέντρα, αλλά και στην εντατικοποίηση και τον αποτελεσματικό σχεδιασμό των ελέγχων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε στη σύσκεψη η Δρ. Ελένη Χατζηγιάννη, Προϊσταμένη Τμ. Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας ΠΕ Ηρακλείου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...