Συμμετοχή της Περιφέρειας σε συνέδριο για τον τουρισμό κρουαζιέρας στις Βρυξέλλες

Κανένα σχόλιο

Τις απόψεις της Περιφέρειας Κρήτης για τον τουρισμό κρουαζιέρας, απέστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Εντεταλμένος σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα Γιώργος Αλεξάκης, σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την Γενική Διεύθυνση Θαλασσίων Θεμάτων και Αλιείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, διεξήχθη ένας ενδιαφέρων και σημαντικός διάλογος μεταξύ των φορέων της κρουαζιέρας, των λιμένων και των παράκτιων φορέων του τουρισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συζητήθηκαν οι κοινές μελλοντικές προκλήσεις και οι ανάγκες των περιφερειών για την ολοκληρωμένη προσέγγιση της Στρατηγικής της ΕΕ για την ανάπτυξη και δημιουργία εργασίας στον παράκτιο και παραθαλάσσιο τουρισμό, με στόχο την συμμετοχική ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού και αειφόρου τουρισμού κρουαζιέρας στην Ευρώπη.

Ο Γιώργος Αλεξάκης, και κατόπιν συνεργασίας με τους εκπροσώπους των Τουριστικών Λιμένων της Κρήτης πραγματοποιώντας για το σκοπό αυτό εσωτερικό διάλογο, απέστειλε τα βασικά σημεία/θέσεις της Περιφέρειας Κρήτης για την επιτυχή ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας και σε ό,τι αφορά στο νησί, με έμφαση στη συνεργασία των συναρμοδίων φορέων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, την ανάπτυξη των σχέσεων αλληλεπίδρασης επισκεπτών με τον τοπικό πληθυσμό και την ενίσχυση των παραγωγών για την προμήθεια των κρουαζιεροπλοίων με τοπικά προϊόντα, την συμβατότητα του επιβατικού και εμπορικού τομέα σε σχέση και με τις διατιθέμενες λιμενικές υποδομές και λιμενικές υπηρεσίες.

"Sponsored links"

Η Περιφέρεια Κρήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις και την αξιοποίηση των συμπερασμάτων που προέκυψαν από το συνέδριο και των θεμάτων που τονίστηκαν από τους φορείς, με σκοπό να τα προωθήσει και να τα αξιοποιήσει, με δεδομένο ότι η Κρήτη, μπορεί να αποτελέσει ως νησί στο κέντρο της Μεσογείου τόσο ένα «Home Port» όσο και «Destination Port» για όλες τις γραμμές κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις