35.8 C
Chania
Thursday, June 13, 2024

Συμμετοχή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων στο νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ

Ημερομηνία:

Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, συνεχίζοντας την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, συμμετέχει στα νέα επιχειρηματικά ταμεία «ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ» που διαχειρίζεται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ ΑΕ).

Η Τράπεζα προσφέρει τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις υποστηρίζοντας τα επενδυτικά τους σχέδια και στηρίζοντας τη ρευστότητά τους με ευνοϊκούς όρους, μειωμένες εξασφαλίσεις , επιδότηση επιτοκίου.

Ταμείο Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων συμμετέχει στο «Ταμείο Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ» παρέχει δάνεια με ευνοϊκούς όρους για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των επιχειρήσεων με έδρα την Ελλάδα, με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγικής τους δραστηριότητας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Η δράση αφορά στη χορήγηση νέων δανείων με ευνοϊκούς όρους προς ΜμΕ για την κάλυψη των χρηματοδοτικών τους αναγκών (δάνεια επενδυτικού σκοπού και κεφάλαια κίνησης για την επέκταση και ανάπτυξη της δραστηριότητας της επιχείρησης), με πόρους της Τράπεζας και του Ταμείου Συγχρηματοδότησης, το οποίο διαχειρίζεται η ΕΑΤ. Πρόκειται για δάνεια τακτής λήξης με προνομιακό επιτόκιο. Το 40% του δανείου που προέρχεται από τα κεφάλαια του Ταμείου είναι άτοκο, ενώ για το επιτόκιο της τράπεζας που εφαρμόζεται στο 60% του χορηγούμενου ποσού προβλέπεται:

  • μείωση επιτοκίου τουλάχιστον κατά 25 μονάδες βάσης, σε σχέση με αντίστοιχη χρηματοδότηση χωρίς ενίσχυση από δημόσιους πόρους
  • διετής επιδότηση επιτοκίου ύψους 3% ετησίως (υπό προϋποθέσεις).
  • Μειωμένες εξασφαλίσεις

Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων συμμετέχει στη δράση «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ» για τη χορήγηση εγγυημένων δανείων με ευνοϊκούς όρους προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα με στόχο την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης (τακτής λήξης και ανακυκλούμενης πίστωσης) και δανείων επενδυτικού σκοπού, κατόπιν υποβολής επιχειρηματικού σχεδίου.

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας διακρίνεται σε δύο υποπρογράμματα/ υποταμεία ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των επιλέξιμων επιχειρήσεων:

  • Υποταμείο «Γενική Επιχειρηματικότητα» που αφορά στις ΜμΕ
  • Υποταμείο «Επιχειρηματικότητα Νεοσύστατων Επιχειρήσεων», που αφορά στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις έως 5 χρόνια λειτουργίας.

Tα δάνεια του υποπρογράμματος «Γενική Επιχειρηματικότητα» θα είναι εγγυημένα από το Ταμείο Εγγυοδοσίας σε ποσοστό 70%, ενώ τα δάνεια του «Επιχειρηματικότητα Νεοσύστατων Επιχειρήσεων» θα είναι εγγυημένα από το Ταμείο σε ποσοστό 80%. Το Ταμείο θα παρέχει επιδότηση επιτοκίου έως 3% για τα πρώτα δυο έτη της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς και μηδενική προμήθεια εγγύησης.

Για την ένταξη στο Ταμείο Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ και το Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ η υποψήφια προς χρηματοδότηση επιχείρηση υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση:

Α) Στην πλατφόρμα KYC (Know Your Customer) της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, μέσω του δικτυακού τόπου www.hdb.gr, και επιλέγεται ως Τράπεζα συνεργασίας την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. Για κάθε ολοκληρωμένη αίτηση και ύστερα από μία σειρά αξιολογήσεων κριτηρίων επιλεξιμότητας, η αίτηση προωθείται στην Τράπεζα. Εφόσον η αίτηση γίνει καταρχήν αποδεκτή, δηλαδή λάβει η ενδιαφερόμενη μη δεσμευτική προσφορά, τότε εκδίδεται ένας μοναδικός κωδικός.

Β) Στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (OΠΣΚΕ), μέσω του δικτυακού  τόπου https://app.opske.gr/ , όπου πρέπει να αναγράφει ο μοναδικός αριθμός αίτησης από την πλατφόρμα KYC προκειμένου η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να συνεχίσει την διαδικασία υποβολής και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης  στην Τράπεζα από το οποίο έχει λάβει ήδη τη μη δεσμευτική προσφορά.

Πληροφορίες και ραντεβού στο Δίκτυο Καταστημάτων και ATM – Τράπεζα Χανίων (chaniabank.gr)

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωτοβουλία Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών ΒΑΠΕ – Μια σημαντική πρώτη νίκη

H Πρωτοβουλία Σφακιανών ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών ΒΑΠΕ στα...

Ο φωτογράφος που τα έβαλε με το AI και κέρδισε

Από τότε που εμφανίστηκε η Δημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη, η διαχρονική μάχη...

AP: Ένα χρόνο μετά το ναυάγιο στην Πύλο, οι επιζήσαντες ακόμη αναζητούν δικαιοσύνη

Χέρια απελπισμένων γραπώθηκαν από τα χέρια, τα πόδια και...