14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Συμμορία με όπλα στα Χανιά: Προφυλακιστέος ο ένας από τους συλληφθέντες, ελεύθερη η γυναίκα

Ημερομηνία:

Στην ανακρίτρια Χανίων οδηγήθηκαν σήμερα οι πέντε από τους επτά συλληφθέντες για την υπόθεση εμπορίας παράνομων όπλων στα Χανιά.

Λίγα λεπτά πριν τις 11.00 το πρωί πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας τρεις από τους συλληφθέντες για να απολογηθούν. Στις 12.30 οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια ακόμα δυο άτομα.

Από τους πρώτους τρεις, ο ένας συλληφθείς κρίθηκε προφυλακιστέος, ο δεύτερος ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο ενώ η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Το Σάββατο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι δυο ακόμα συλληφθέντες που απομένουν μαζι με τον άνδρα που ζήτησε σήμερα προθεσμία.

Υπενθυμίζεται ότι, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας όπως έχουμε ήδη γράψει, όταν αναφέρονταν στα όπλα, χρησιμοποιούσαν συνθηματικά όπως “φαγητό” και “καύσιμα”. Ακόμα χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένα τα αρχικά, π.χ. φέρε ένα “καλά” για το καλάσνικοφ ή αναφέρονταν στη χώρα προέλευσης π.χ ο Γερμανός, ο Άγγλος αν το όπλο προερχόταν από τις αντίστοιχες χώρες.

Αστυνομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι οι εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον οι βασικοί, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τα τρία παράνομα εργαστήρια οπλισμού που εντόπισαν οι Αρχές, δύο στην πόλη των Χανίων και ένα στην Κίσσαμο, πέραν από τα όπλα που εμπορεύονταν, ήταν σε θέση να κάνουν …θαύματα. Παλιά και άχρηστα όπλα, τα έκαναν της «κούτας» ή μετέτρεπαν σε κανονικά όπλα ρέπλικες.

Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης φέρεται ένας 57χρονος πρώην στρατιωτικός, ο οποίος διατηρεί (στο όνομα της συζύγου του) οπλοπωλείο στα Χανιά. Στο υπόγειο του καταστήματος βρέθηκε, όπως αναφέρεται, ένα παράνομο εργαστήριο όπλων, πλήρως εξοπλισμένο, ενώ σε διαφορετικό δωμάτιο, και πάλι στο υπόγειο, εντοπίστηκε οπλισμός που εκτιμάται ότι είναι παράνομος.

Τα άλλα δύο παράνομα εργαστήρια όπλων βρέθηκαν να λειτουργούν, σύμφωνα με την Αστυνομία, το ένα στα Χανιά και αποδίδεται σε 63χρονο πρώην στρατιωτικό, το άλλο στο Καστέλλι Κισσάμου και συνδέεται με 57χρονο κτηνοτρόφο.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...