Home ΤΟΠΙΚΑ Συμπαράσταση στον συνδικαλιστή του ΟΤΕ από το Σύλλογο Δασκάλων και το Εργατικό Κέντρο

Συμπαράσταση στον συνδικαλιστή του ΟΤΕ από το Σύλλογο Δασκάλων και το Εργατικό Κέντρο

Συμπαράσταση στον συνδικαλιστή του ΟΤΕ από το Σύλλογο Δασκάλων και το Εργατικό Κέντρο

Ρεύμα συμπαράστασης στον πρόεδρο της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών ΟΤΕ, Λάμπρο Καστρινάκη εκδηλώνεται μετά την εκδικητική μετακίνησή του από την κεντρική υπηρεσία που εργαζόταν σε άλλον απομακρυσμένο χώρο.

Εχθές πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης, ενώ σήμερα με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο Χανίων και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νομού στέκονται στο πλευρό του συνδικαλιστή.

Στην σχετική του ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο αναφέρει:

“Το Εργατικό Κέντρο Νομού Χανίων συμπαραστέκεται   στον Πρόεδρο της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών ΟΤΕ συνάδελφο Καστρινάκη Λάμπρο,   ο οποίος έπεσε σε δυσμένεια από την τοπική Διοίκηση του ΟΤΕ όταν κατήγγειλε πως αυτή στα πλαίσια της μεγιστοποίησης του κέρδους της επιχείρησης, προβαίνει σε σειρά ενεργειών που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία και τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την υγιεινή και την ασφάλειά τους.

Συγκεκριμένα ο συνάδελφος  μεταφέρθηκε στοχευμένα εκτός της κεντρικής υπηρεσίας όπου εργαζόταν και είχε επαφή με τους περισσότερους εργαζόμενους, σε άλλο απομακρυσμένο εσωτερικό χώρο που εμποδίζει το συνδικαλιστικό του έργο και του στερεί τη δυνατότητα να ενημερώνεται και να ενημερώνει, να ελέγχει, να παρεμβαίνει και να καταγγέλλει κάθε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας καθώς και της νομιμότητας από τους δεκάδες εργολάβους του ΟΤΕ εκ των οποίων κάποιοι απασχολούν παράνομα συνταξιούχους και ανασφάλιστους εργαζόμενους και τώρα ανενόχλητοι πλέον και προστατευμένοι,  θα μπορούν να συνεχίσουν τις αντεργατικές πρακτικές τους, τις οποίες ο Πρόεδρος του Σωματείου είχε καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές.

Απαιτούμε από την Διοίκηση του ΟΤΕ  την εφαρμογή όσων ορίζει η εργατική νομοθεσία (διμελή συνεργεία κλπ. κλπ.),  καθώς και την άμεση επαναφορά του προέδρου του Σωματείου της Τ.Δ.Ε. ΠΕΤ-ΟΤΕ Λάμπρου Καστρινάκη στα προηγούμενα καθήκοντά του,  ώστε να μην θεωρήσουμε ότι η ενέργεια αυτή εκφράζει διάθεση εκδίκησης απέναντι στον συνδικαλιστή που νόμιμα προστάτεψε τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Την συμπαράστασή του στο συνδικαλιστή του ΟΤΕ εκφράζει και ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χανίων με σχετικό ψήφισμά του στο οποίο αναφέρει:

“Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καταγγέλλει την απόπειρα φίμωσης των εργαζομένων και των συνδικαλιστών που αντιστέκονται στην επιβολή της εντατικοποίησης της εργασίας που επιχειρεί η Διοίκηση του ΟΤΕ. Η ίδια ενεργεί με παράνομες μεθόδους στο βωμό της μεγιστοποίησης του κέρδους της χωρίς να σέβεται ανθρώπους, νόμους και κανονισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, συνδικαλιστικές δράσεις του προέδρου της Τ.Δ.Ε. ΠΕΤ-ΟΤΕ Χανίων Καστρινάκη Λάμπρου (εκλεγμένου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ την 3ετία 2012-2015) ενόχλησαν την Διοίκηση του ΟΤΕ.

Σαν αποτέλεσμα αυτού η Διοίκηση τον μετέφερε στοχευμένα και εκδικητικά σε διαφορετικό χώρο εργασίας εκτός κεντρικής υπηρεσίας που εργαζόταν και είχε επαφή με τους περισσότερους εργαζόμενους για να μην μπορεί να ενημερώνει τους συναδέλφους, να ασκεί συνδικαλιστικό έργο και να ελέγχει τη νομιμότητα με τους δεκάδες εργολάβους που εργάζονται παράνομα σε ζωντανό δίκτυο του ΟΤΕ και οι περισσότεροι απ’ αυτούς χρησιμοποιώντας συνταξιούχους του ΟΤΕ και ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, ορίστηκε από την Δευτέρα 22/06/2015 -και επιστρέφοντας από άδεια- από Εξωτερικό Συνεργείο Δικτύου να εργάζεται σε Χώρο Γενικού Κατανεμητή.

Αυτή η πράξη της Διοίκησης δεν του επιτρέπει να ελέγχει να προλαμβάνει και να ενημερώνει για κάθε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, της υγιεινής & ασφάλειας των εργαζομένων και της διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών καθώς είναι πλέον σε εσωτερικό και απομακρυσμένο χώρο χωρίς δυνατότητα μετακίνησης από αυτόν.

Απαιτούμε την άμεση επιστροφή του Προέδρου στα προηγούμενα καθήκοντά του, ορισμό όλων των συνεργείων σε διμελή όπως ορίζει η εργατική νομοθεσία, ισότητα μεταξύ των εργαζομένων και διαφύλαξη του απορρήτου των επικοινωνιών για τους συνδρομητές.”

"google ad"