25.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Συμφώνησαν φορείς και οργανώσεις στα Χανιά σε εβδομάδα δράσεων και κινητοποίηση κατά την επίσκεψη Ομπάμα

Ημερομηνία:

Με τη συμμετοχή παλιών και νέων αγωνιστών της πόλης, εκπροσώπων αριστερών οργανώσεων, μαζικών φορέων και συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε ανοικτή σύσκεψη στο Ε.Κ.Χ. την Τρίτη 1-11 που στόχο είχε να καταλήξει σ’ ένα κοινό πλαίσιο δράσεων και παρεμβάσεων για όλη την επόμενη βδομάδα με κατάληξη την διοργάνωση μαζικού αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου στις 15/11 το απόγευμα, μέρα επίσκεψης του Μπ. Ομπάμα στη χώρα μας.

Από πλευράς πολιτικών οργανώσεων συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ(μ-λ) και της ΛΑΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίιο τύπου:

“Σύντομα θα κυκλοφορήσει αφίσα και κοινό κάλεσμα που θα καταγγέλλει την πρόκληση της επίσκεψης του ηγέτη της πιο φονικής ιμπεριαλιστικής δύναμης των ΗΠΑ, η οποία συνειδητά γίνεται στο τριήμερο της επετείου του Πολυτεχνείου και στοχεύει να ενισχύσει την πολιτική της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, και παράλληλα να βαθύνει την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που ήδη αλέθει λαούς στην περιοχή.

Οι μυστηριώδεις κρότοι πάνω από το Ρέθυμνο, οι βολές Πάτριοτ, τα τερατόπλοια στον κόλπο της Σούδας και η μετατροπή της πόλης μας σε τρούμπα των πεζοναυτών του στόλου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, είναι ήδη μια ζοφερή πραγματικότητα που εξελίσσεται με βάση την πολιτική υπηρέτησης του ιμπεριαλισμού, την ίδια ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων καλά κρατεί και ετοιμάζει νέα επίθεση σε βασικά εργασιακά δικαιώματα με στόχο να δώσει τους εργαζόμενους βορά στην αδηφαγία του κεφαλαίου.

Δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε και αυτό οφείλουμε να κάνουμε, είναι το μήνυμα, της πρωτοβουλίας δράσης ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα, που συμφωνήθηκε στη σύσκεψη, η οποία μέσα από την ειλικρινή κοινή δράση φιλοδοξεί να συμβάλλει χωρίς καθυστερήσεις στην αφύπνιση των αντιιμπεριαλιστικών αντιβασικών αισθημάτων των εργαζομένων και της νεολαίας της πόλης μας.

Συνέντευξη τύπου θα δοθεί την Παρασκευή 11-11, ενώ άμεσα θα επιδιωχθούν αποφάσεις υποστήριξης της πρωτοβουλίας από μαζικούς φορείς, εξορμήσεις στο κέντρο της πόλης και άλλες παρεμβάσεις με στόχο την ενεργοποίηση των κατοίκων της πόλης ενάντια στη φανερή προσπάθεια μετατροπής του τόπου μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών”.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ