Συνάντηση ανταλλαγής εμπειριών και διαβούλευσης Εξοικονόμησης Ενέργειας στα κτίρια και προετοιμασία έργων

Κανένα σχόλιο

Με την συμμετοχή 50 εκπροσώπων από υπηρεσίες, φορείς, της Ελλάδας και της Κύπρου πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η συνάντηση ανταλλαγής εμπειριών και διαβούλευσης για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και για την προετοιμασία των σχετικών προτάσεων πλαίσιο του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΝ». Στην συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης Ενέργειας- Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη, Περιβάλλοντος-Χωροταξίας Νίκος Καλογερής.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες η κ. Μανασάκη τόνισε ότι, «η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Οργανισμών της Κρήτης για την προετοιμασία προτάσεων για συγχρηματοδότηση από το ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020 για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και σε συνεργασία με το Ενεργειακό Κέντρο θα συνεχίσουν την πολλαπλή προσπάθεια να αναγνωριστεί η ενέργεια ως πυλώνας ανάπτυξης της Κρήτης».

Ο Διευθυντής Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης Νίκος Ζωγραφάκης επεσήμανε ότι η Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Κτίρια είναι στο κέντρο όλων των σχετικών πρωτοβουλιών. Στη συνέχεια ο κ. Ευθυβούλου και η κ. Αναστασιάδου από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου παρουσίασαν την σημερινή κατάσταση και τις προτεραιότητες της Κύπρου στον συγκεκριμένο τομέα, την υλοποίηση του προγράμματος «ΕΝΕΡΓΕΙΝ», ενώ ζήτησαν διεύρυνση της ανταλλαγής εμπειριών με την Περιφέρεια Κρήτης.

"Sponsored links"

Ο Γιάννης Μπαλαντινάκης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Κρήτης έδωσε πολύτιμες πληροφορίες που αφορούν στα κριτήρια επιλεξιμότητας των προτάσεων και ένταξης των έργων και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις. Ο κ. Κ. Πατλιτζιάνας από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παρείχε πληροφορίες για το εθνικό πλαίσιο και το ΣΕΣ 2014-2020 σε εθνικό επίπεδο και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ΚΑΠΕ για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια. Ακολούθησαν παρεμβάσεις, τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τον Σύλλογο Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Ανατολικής Κρήτης, από το ΤΕΙ Κρήτης από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/ Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, από τον Δήμο Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, Αγ.Νικολάου, Ρεθύμνου, Ηρακλείου κλπ. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης το ΕΛΚΕΘΕ, ο Σύλλογος Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Ρεθύμνου, το Πολυτεχνείο Κρήτης και ιδιώτες μελετητές και σύμβουλοι.

Όλοι συμφώνησαν ότι η συνάντηση ήταν πολύ χρήσιμη και αναγκαία για την προετοιμασία σχετικών προτάσεων καθώς και για την γενικότερη πληροφόρηση και προετοιμασία των φορέων για την αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων του τομέα της ενέργειας.

Η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΝ» του διασυνοριακού προγράμματος συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος» που αφορά στην Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη του νησιωτικού τόξου Βορείου Αιγαίου- Νοτίου Αιγαίου – Κρήτης και Κύπρου από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης με τον συντονισμό του Νίκου Ζωγραφάκη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live