Συνάντηση Αρναουτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα

Κανένα σχόλιο

Λύσεις στα προβλήματα και στις εκκρεμότητες δεκαετιών που αντιμετωπίζουν στην Κρήτη χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων «παλαιάς γενιάς», ιδιοκτήτες – μέλη οικοδομικών συνεταιρισμών, αλλά και ιδιωτικών πολεοδομήσεων, δρομολογεί η κυβέρνηση σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στον νέο εκλεγμένο περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο περιφερειάρχης, σε συνάντησή του χθες στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη συζήτησαν τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που προκύπτουν όσον αφορά στα θέματα των αυθαιρέτων και των οικοδομικών συνεταιρισμών, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη της αντιμετώπισής τους, καθώς αποτελούν χρόνια «ανοικτά ζητήματα» με έντονες κοινωνικές διαστάσεις. Μάλιστα, για το πρόβλημα των αυθαιρέτων κτισμάτων ο Στ. Αρναουτάκης μετέφερε στον Ν. Σηφουνάκη τα αιτήματα του συλλόγου οικιστών αλλά και τις προθέσεις τους όσον αφορά στα πρόστιμα ανέγερσης – διατήρησης όπως και τις θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα ο Στ. Αρναουτάκης ενημέρωσε τον Ν. Σηφουνάκη για  τα αιτήματα των εκπροσώπων των δεκαπέντε (15) οικοδομικών συνεταιρισμών – ιδιωτικών πολεοδομήσεων με τους οποίους είχε πριν λίγες ημέρες συνάντηση στο γραφείο του στο Ηράκλειο και οι οποίοι ζητούν να αρθούν οι χρόνιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις – αναβολές ώστε το συντομότερο να ξεκινήσει η αναθέρμανση της αγοράς στον τομέα της οικοδομής. Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα ο Ν. Σηφουνάκης ανέφερε στον Στ. Αρναουτάκη ότι εξετάζονται από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ όλες οι παράμετροι του θέματος. Παράλληλα, όπως είπε ο Ν. Σηφουνάκης αναμένεται το επόμενο διάστημα η προκήρυξη των μελετών για τα χωροταξικά σχέδια των 12 περιφερειών που θα δρομολογήσουν την οριστικοποίηση των εκκρεμοτήτων. Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος έκανε γνωστές στον νέο Περιφερειάρχη Κρήτης τις προθέσεις του και για τα αυθαίρετα της «νέας γενιάς».  Ο Ν. Σηφουνάκης ήταν κατηγορηματικός στο ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά νομιμοποίηση εάν δεν ολοκληρωθούν τα γενικά πολεοδομικά σχέδια ενώ όσον αφορά τα  πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης των αυθαιρέτων ο αναπ. Υπουργός ανάφερε ότι, υπό προϋποθέσεις ενδεχομένως μπορεί να γίνει μείωσή τους.

Ο ίδιος ωστόσο διευκρίνισε  ότι στο σύνολό τους τα αυθαίρετα δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν, άσχετα αν έχουν δηλωθεί και επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαρες χρήσεις γης και να μην βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις, προστατευόμενες και αρχαιολογικές περιοχές, ρέματα,  δημόσιους χώρους, ενώ ξεκαθάρισε ότι στάση του Υπουργείου στο εξής είναι να μην κτιστούν άλλα αυθαίρετα και να δοθεί βάρος στην πρόληψη.

"Sponsored links"

Εγκαίνια σχολείου ατόμων με ειδικές ανάγκες Τυμπακίου – Δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ του Στ. Αρναουτάκη

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παραβρέθηκε στα εγκαίνια του σχολείου για μαθητές με ιδιαίτερες ικανότητες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή στο Τυμπάκι με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ).

«Είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καθώς ανοίγει τις πόρτες του ένα νέο σχολείο για να φιλοξενήσει και να εκπαιδεύσει μαθητές που έχουν  ιδιαίτερες ικανότητες» δήλωσε ο Στ. Αρναουτάκης ενώ για την παγκόσμια ημέρα (ΑΜΕΑ) πρόσθεσε: «Σήμερα ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα αναπηρίας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η βαρύτητα της αναπηρίας είναι συνδεδεμένη με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό. Σε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας οφείλουμε να εγγυηθούμε το δικαίωμα τους στην ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή. Οφείλουμε όμως και σε όλους εμάς, να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που δεν θα αποκλείει κανέναν τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live