Συνάντηση Βολουδάκη με Δήμαρχο Χανίων και εκπροσώπους του ΤΕΕ για τη δυσλειτουργία της Πολεοδομίας στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook o βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης ενημέρωση για συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη καθώς και με εκπροσώπους του ΤΕΕ.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων είχε στο επίκεντρο της τη λειτουργία της Πολεοδομίας. Όπως αναφέρει ο κ. Βολουδάκη, στη συνάντηση επισημάνθηκε η «ανάγκη ενίσχυσης της Πολεοδομίας σε προσωπικό, αλλά και βελτίωσης της νομοθεσίας με στοχευμένες παρεμβάσεις».

Πιο αναλυτικά ο κ. Βολουδάκης αναφέρει:

"Sponsored links"

Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα διεκπεραίωσης των αιτημάτων έκδοσης αδειών οικοδομής.

Όπως είναι γνωστό, το ζήτημα αφορά ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, καθώς η ΥΔΟΜ του Δήμου Χανίων εξυπηρετεί και τους άλλους Δήμους.

Πλήθος σχεδιαζόμενων επενδύσεων, από ιδιωτικές κατοικίες μέχρι μεγάλα ξενοδοχεία, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, βαλτώνουν στα Χανιά γιατί καθυστερεί η έκδοση των σχετικών αδειών.

Το πρόβλημα υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια και σε διαδοχικές δημοτικές αρχές. Σήμερα καθίσταται ασφυκτικό αφ’ ενός λόγω της έκρηξης του ενδιαφέροντος για οικοδόμηση στα Χανιά, αφ’ ετέρου λόγω της σωρευτικής επίπτωσης της μείωσης του προσωπικού τα τελευταία χρόνια, λόγω των γνωστών περιορισμών των προσλήψεων στο δημόσιο.

Ζήτησα να συναντηθούμε με το Δήμαρχο Χανίων και το Παράρτημα Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ, για να ενημερωθώ αναλυτικά και να συνεισφέρω αν χρειάζεται και μπορώ.
Στη σημερινή σύσκεψη μετείχαν ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημαντηράκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Χαζιράκης, ο Διευθυντής της ΥΔΟΜ Φραγκίσκος Τρουλάκης και αντιπροσωπεία του ΤΕΕ αποτελούμενη από τους Γιάννη Βόρδο, Μιχάλη Γεραιουδάκη και Ζαχαρία Πιστόπουλο.

Η αντιπροσωπεία του ΤΕΕ περιέγραψε το πρόβλημα όπως το βιώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί και οι πελάτες τους.

Ο Δήμος αναγνωρίζει το πρόβλημα και έχει ήδη κινηθεί προς την κατεύθυνση της άμεσης ενίσχυσης της ΥΔΟΜ με συμβασιούχους μηχανικούς που θα προσληφθούν μέσω της ΔΕΠΑΝ (αναπτυξιακής εταιρείας της τοπικής αυτοδιοίκησης). Αυτό ως προσωρινή λύση, εν αναμονή της ενίσχυσης της υπηρεσίας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Η προσωρινή λύση καθίσταται αναγκαία δεδομένων των καθυστερήσεων των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Ορθώς και κατά τη δική μου εκτίμηση ο Δήμος κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων.

Όμως το ζήτημα δεν εξαντλείται εκεί. Από πλευράς μου, εξέφρασα την άποψη ότι απαιτούνται και ριζικότερα μέτρα στο πεδίο της νομοθεσίας: αφ’ ενός απλούστευσης των διαδικασιών, αφ’ ετέρου τροποποίησης της νομοθεσίας ώστε να δίνεται στους Δήμους η δυνατότητα να αναθέτουν με διαφανείς διαδικασίες σε πιστοποιημένους ιδιώτες μηχανικούς μέρος του έργου των αρμοδίων υπηρεσιών, τουλάχιστον για όσο καιρό χρειάζεται μέχρι να εκκαθαρισθούν όλες οι χρονίζουσες υποθέσεις.

"Sponsored links"

Ζήτησα από τους παρισταμένους να μου επισημάνουν ειδικότερα σημεία στη νομοθεσία τα οποία τροποποιούμενα μπορούν να διευκολύνουν την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επ’ αυτού θα έχουμε τις επόμενες ημέρες σύσκεψη στην ΥΔΟΜ, μετά από την οποία θα υποβάλλω τις προτάσεις μου επί νομοθετικών ρυθμίσεων προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live