Συνάντηση Βουλευτών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ και Προέδρων Εργατικών Κέντρων Κρήτης με τον Υπ. Εργασίας Κατρούγκαλο

Κανένα σχόλιο

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ του Υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θραψανιώτη, Βαρδάκη, Σαντορινιό, και Γάκη καθώς και των προέδρων των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Δωδεκανήσων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, με τον Υπουργό να δεσμεύεται για άμεσες λύσεις σε ότι αφορά θεσμικά ζητήματα. Επισήμανε ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το θέμα των συμβάσεων και της εργατικής νομοθεσίας η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τις «βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε. αλλά και την αποδοχή από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας».

Οι εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων έθιξαν το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, της ανασφάλιστης εργασίας καθώς και της επιμήκυνσης του επιδόματος ανεργίας των εποχικά εργαζομένων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την αναγκαιότητα της επεκτασιμότητας των συμβάσεων σε ολόκληρο τον κλάδο για να αντιμετωπιστεί η άρνηση των εργοδοτών να συμμετέχουν στον διάλογο.

"Sponsored links"

Απαίτηση των προέδρων των Εργατικών Κέντρων αλλά και των Βουλευτών που συμμετείχαν στη συνάντηση είναι η άμεση ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Εργασίας.

Ο διάλογος υπήρξε εποικοδομητικός με τον Υπουργό να δεσμεύεται ότι θα εξαντλήσει κάθε τρόπο επανεξέτασης και για την αύξηση στου επιδόματος ανεργίας.

Ο Υπουργός ζήτησε από τους συμμετέχοντες τα υπομνήματα και τις παρατηρήσεις προκειμένου να ληφθούν υπόψη σε επερχόμενο νομοσχέδιο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις