Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χανίων για τις καταγγελίες εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. περί “κακού εργασιακού κλίματος” και απαξίωσης

Κανένα σχόλιο

Στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκηβρέθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γιάννης Μανωλικάκης, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, με αφορμή τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν υποβάλλει οι εργαζόμενοιγια «κακές εργασιακές συνθήκες, εργασιακό εκφοβισμόκαι τοξικό εργασιακό περιβάλλον» στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.).

Ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε θεσμικά τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, για την εμπιστευτική επιστολή που δέχθηκε από τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. του Νομού Χανίων,στις 27 Ιανουαρίου 2023. Μεταξύ άλλων εργασιακών θεμάτων που αφορούν στην Επιχείρηση του Δήμου Χανίων,στην επιστολήοι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «κακό εργασιακό κλίμα που επικρατεί στην υπηρεσία και δημιουργεί μεγάλη δυσχέρεια των εργαζομένων σε καθημερινή βάση», αλλά και«απαξιωτική και αυταρχική συμπεριφορά της Προέδρου απέναντι στο προσωπικό»,καθώς και περιστατικό«κατάχρησης εξουσίας», που έχουν ως «συνέπεια τηνπαραπληροφόρηση, τον εργασιακό εκφοβισμό και την καχυποψία μεταξύ των συναδέλφων», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.

Μάλιστα, η επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. των Ο.Τ.Α. Νομού Χανίων, που όπως τόνισε ο κ. Σημανδηράκης στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, αποτέλεσε τον ουσιαστικό λόγο που ζητήθηκε ηπαραίτησητης Προέδρου του Δ.Σ. της Επιχείρησης, καταλήγει και εστιάζει στον «εργασιακό εκφοβισμό» μεταξύ των εργαζομένων, «που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα και ο οποίος, δεν αντιμετωπίζεται από πλευράς της Προέδρου. Σε πολλές περιπτώσεις εργαζόμενοι υποτιμούν, κατηγορούν και ασκούν σκληρή κριτική σε συναδέλφους τους με αποτέλεσμα την απομόνωση συγκεκριμένων ατόμων και την πρόκληση έντονης ψυχολογικής πίεσης σε βάρους τους», όπως σημειώνουν στην επιστολή τους.

"Sponsored links"

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, κ. Μανωλικάκης, σημείωσε πως τα παραπάνω καταγγελλόμενα, αποτελούν σημαντικά θεσμικά παραπτώματα και υπάρχει ανάλογη διαδικασία που θα εκκινηθεί για τη διερεύνησή τους.

Ο κ. Σημανδηράκης τόνισε τη βούλησή του να αναλάβει ο ίδιος την Προεδρία του Δ.Σ. της Επιχείρησης, «για την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης, την επαναφορά του κλίματος εμπιστοσύνης στους εργαζόμενους και την εύρυθμη λειτουργίας της Επιχείρησης».

Υπενθυμίζουμε ότι και στην εφημερίδα μας έχουν φτάσει ανά καιρούς σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν στη ΔΕΥΑΧ. Πιο πρόσφατα υπήρξε καταγγελία για οπισθοδρομικές, απολυταρχικές πρακτικές  που παραπέμπουν σε καταστήματα κράτησης και όχι σε εργασιακούς χώρους με κάμερα η οποία ενώ αρχικα ήταν στραμμένη προς τα ταμεία της ΔΕΥΑΧ στράφηκε ώστε να καταγραφει τους υπαλλήλους. Την κατάργησή της είχαν ζητήσει εγγράφως οι υπάλληλοι όμως μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί καμία αποφαση.

Επίσης, χαρακτηριστική του κλίματος είναι και πληροφορία που είχε φτάσει στην εφημερίδα μας σύμφωνα με την οποία μετά τον θάνατο πολύ αγαπητού εργαζόμενου στη ΔΕΥΑΧ ο χώρος έξω από τα γραφεία όπου εργαζόταν δόθηκε σε ιδιωτικό φροντιστήριο για να κάνει… πάρτι!

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live