Συνάντηση Διγαλάκη – Ζαριφόπουλου με τους Πρυτάνεις της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Τα σημαντικά οφέλη για τα ελληνικά πανεπιστήμια και τους πολίτες μέσω της  εφαρμογής της ψηφιακής υπηρεσίας «Ψηφιακοί Τίτλοι Σπουδών/ eDiplomas» παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας, παρουσία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρη Ζαριφόπουλου και του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλη Διγαλάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της Κρήτης και του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στελέχη από τον ΑΣΕΠ και τον ΔΟΑΤΑΠ καθώς και -μέσω τηλεδιάσκεψης- Αντιπρυτάνεις, στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και διευθυντές Πληροφορικής των Πανεπιστημίων και του Ακαδημαϊκού Διαδικτύου (GUNET).

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης τόνισε ότι η συγκεκριμένη δράση, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της Ελλάδας, βασικός στόχος της οποίας είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, αφού θα επιτρέπει στους πολίτες να λαμβάνουν αντίγραφα των τίτλων σπουδών τους ψηφιακά, η μείωση του διοικητικού φόρτου των ΑΕΙ, η καταπολέμηση του φαινομένου των πλαστών πτυχίων και η έγκαιρη διασύνδεση της χώρας με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.

"Sponsored links"

Μετά τη συνάντηση εργασίας, οι κ.κ. Ζαριφόπουλος και Διγαλάκης συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τον οποίο συζήτησαν για τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στους τομείς της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Παιδείας.

Νωρίς το απόγευμα, οι κ.κ. Υφυπουργοί επισκέφθηκαν από κοινού την Οικία – Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα, όπου ξεναγήθηκαν από τον γενικό διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», Νικόλαο Παπαδάκη. Είχε προηγηθεί, το πρωί, επίσκεψη στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Ακρωτηρίου.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live