25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Συνάντηση κλιμακίου ΚΚΕ με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων: “ Xιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές στερούνται του δικαιώματός τους στην άθληση”

Ημερομηνία:

Κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και Βουλευτής του Κόμματος, συναντήθηκε με αντιρπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων. Πιο συγκεκριμένα, στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος και ο Δημήτρης Ανθούσης, μέλος του Γραφείου της Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Πλατανιά. Αντίστοιχα η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. αποτελούταν από τον Πρόεδρο, κ. Κ. Κωνσταντινίδη, τον Γραμματέα, κ. Ν. Κασιμάτη και άλλα μέλη του Δ.Σ.

Στην συζήτηση απασχόλησαν τα σοβαρά προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού καθώς και μια σειρά από θέματα υποδομών, ενώ κυριάρχησε το ζήτημα του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι σε όλη τη χώρα δεκάδες ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να ολοκληρώσουν ή να ανανεώσουν την περίπλοκη και πολυέξοδη εγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα για την εγγραφή στο μητρώο που τους φορτώνει το υπουργείο, πάνω στα ήδη υπέρογκα έξοδα λειτουργίας που έχουν αναλάβει, το ποδόσφαιρο σε επίπεδο Ενώσεων οδηγείται σε ομηρία με μοχλό πίεσης τις Περιφέρειες και τους Δήμους που δεν εκδίδουν άδειες διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων.

Με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές στην ουσία στερούνται του δικαιώματός τους στην άθληση, ενώ την ίδια στιγμή πλήττονται σημαντικά και οι εργαζόμενοι στον χώρο (προπονητές, διαιτητές κ.α.), που πιθανά θα χάσουν εισοδήματα αναγκαία για την επιβίωσή τους. Η αναστολή των αγώνων και η ανατροπή του προγραμματισμού των αθλητικών σωματείων και των Ενώσεων είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στο άθλημα με τον κίνδυνο να οδηγήσει χιλιάδες νέους μακριά από τα γήπεδα και τον αθλητισμό.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και όλων των προηγούμενων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) με τις κρατικές επιχορηγήσεις – ψίχουλα, οι οποίες έχουν οδηγήσει στο στραγγάλισμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και παράλληλα ανοίγουν τον δρόμο για την παράδοσή του στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τη μετατροπή της άθλησης σε πολυτέλεια για λίγους, εξαιτίας του κόστους.

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι είναι απαράδεκτο, με πρόσχημα δήθεν τον έλεγχο και τη διαφάνεια, να αξιοποιείται το Μητρώο για να οδηγηθούν στη διάλυση δεκάδες ενεργά αθλητικά σωματεία, με στόχο να γίνει ακόμη πιο πρόσφορο το έδαφος για την εμπλοκή επιχειρηματιών στον χώρο. Η κυβέρνηση μπορεί να δώσει άμεσα λύση, γιατί η αλήθεια είναι ότι το Μητρώο ήδη υπάρχει. Όλες οι ομοσπονδίες είναι καταγεγραμμένες στη ΓΓΑ και όλα τα σωματεία στα Τμήματα Αθλητισμού και Πολιτισμού των Περιφερειών, αφού το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και η δημιουργία του περνάει από τις Διευθύνσεις Αθλητισμού και Πολιτισμού των Περιφερειών, μέσα από τη χορήγηση σχετικών Βεβαιώσεων, ότι τα συγκεκριμένα Αθλητικά Σωματεία έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο και πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ