Συνάντηση Κ. Βιρβιδάκη με τους δημάρχους Πλατανιά και Κισσάμου

Κανένα σχόλιο

Με τους Δημάρχους Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη, και Κισσάμου κ. Θεόδωρο Σταθάκη, συναντήθηκε χθες, ο υποψήφιος Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Κατά τη συνάντησή του με το Δήμαρχο Πλατανιά, ο κ. Βιρβιδάκης ενημερώθηκε για το μέγεθος των φυσικών καταστροφών από τις τελευταίες θεομηνίες στην περιοχή και τις εξελίξεις σχετικά με το ρυθμό αποκατάστασης των ζημιών, όπως επίσης και για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την κήρυξη της περιοχής ως πλημμυρόπληκτη. Ακόμα, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν χρονίζοντα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι η πρόσληψη εποχιακού προσωπικού, η παραχώρηση των παραλιών και γενικότερα η έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων  (Κ.Υ.Α) για θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία έχουν γίνει περισσότερο περίπλοκα λόγω και της προεκλογικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βιρβιδάκης έχει φέρει στη Βουλή σειρά θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Πλατανιά όπως είναι:

"Sponsored links"

– Η διαχείριση των υδατικών πόρων (Φράγμα Βαλσαμιώτη και Ταυρωνίτη)
– Η δωρεάν μετακίνηση των μαθητών της σχολής του ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη
– Το Καταδυτικό πάρκο
– Το γήπεδο του Ταυρωνίτη
– Θέματα αιγιαλού και παράλιας όχθης
– η παραχώρηση των κτημάτων που χρησιμοποιούνταν από τον ΕΘΙΑΓΕ στον Δήμο
– η έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την αποκατάσταση των ζημιών από την θεομηνία της 3/12/2013
– Το περιφερειακό ιατρείο Κολυμβαρίου

Κατά τη συνάντησή του, με τον Δήμαρχο Κισσάμου κ. Θεόδωρο Σταθάκη, ο κ. Βιρβιδάκης ενημερώθηκε επίσης για το μέγεθος των φυσικών καταστροφών από τις τελευταίες θεομηνίες στην περιοχή και τις εξελίξεις σχετικά με το ρυθμό αποκατάστασης των ζημιών αλλά και για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την κήρυξη της περιοχής ως πλημμυρόπληκτη. Επίσης, συζήτησαν θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως είναι η επέκταση του θεσμού του Γενικού Γραμματέα των Δήμων και σε Δήμους με πληθυσμό μικρότερο από 20.000 κατοίκους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βιρβιδάκης έχει φέρει στη Βουλή σειρά θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Κισσάμου όπως είναι:

– Ο χαρακτηρισμός του Δημοτικού διαμερίσματος Ιναχωρίου, ως πυρόπληκτη περιοχή, από την πυρκαγιά της 18ης Ιουλίου 2012.
– Η ενίσχυση του κέντρου υγείας Κισσάμου
– Οι ελλείψεις των υλικοτεχνικών υποδομών και του διδακτικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες του Δήμου
– Η πρόσληψη προσωπικού στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου
– Η οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή Φαλάσσαρνα
– Η έκτακτη επιχορήγηση για την αποκατάσταση ζημιών από τη θεομηνία της 3/12/2013
– Η συνέχιση επιχορήγησης δομών ‘‘Βοήθεια στο σπίτι Κισσάμου»
– Η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κισσάμου
– Η επαναλειτουργία του ιατρείου στο Έλος Ιναχωρίου.

Ο κ. Βιρβιδάκης επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη από τον οποίο ενημερώθηκε για τις ενέργειες της Περιφέρειας Κρήτης σχετικά με τον χαρακτηρισμό και οριοθέτηση περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ως πλημμυρόπληκτες. Επίσης, ο κ. Βιρβιδάκης επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις ενέργειές του σχετικά με το παραπάνω θέμα.

Τέλος, ο κ. Βιρβιδάκης επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκα, τον οποίο ενημέρωσε για τα προβλήματα που υπάρχουν και ζήτησε την συμβολή του στην άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live