28.8 C
Chania
Friday, July 19, 2024

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ημερομηνία:

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νίκη Κεραμέως. Κατά τη διάρκεια θέμα της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου, όπως η ομαλή εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου, όπως ο τουρισμός ή η εστίαση.

Επίσης, συζητήθηκε η υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στα Χανιά, οι ελλείψεις στις υποδομές, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην απονομή των συντάξεων των ασφαλισμένων. Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες αυτές καταβάλλουν υπέρμετρες προσπάθειες, ώστε να ανταποκριθούν στο έργο τους, παρά τις δυσκολίες. Πιο συγκεκριμένα, τονίστηκε πως το ζήτημα της στελέχωσης των υπηρεσιών και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό στα Χανιά, δημιουργούν αρκετές δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η βουλευτής έθεσε επίσης το θέμα του πλαφόν στην επιδότηση ανεργίας των εποχιακών εργαζομένων (Ν. 3986/11), όπως είναι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, θέμα το οποίο είχε θίξει και στο παρελθόν με σχετική ερώτησή της.

Η κ. Βολουδάκη ζήτησε τη συνδρομή της υπουργού σχετικά με τις συντάξεις χηρείας και την επερχόμενη ρύθμιση, ώστε να ώστε να μην αδικηθούν οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας, αλλά και να μην επιβαρυνθούν υπέρμετρα από μια ενδεχόμενη επιστροφή των ποσών που αχρεωστήτως καταβλήθηκαν.

Επισημάνθηκε επίσης η σημασία των ενεργητικών πολιτικών εργασίας, οι οποίες βοηθούν στο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της προσφοράς του εργατικού δυναμικού και της ζήτησης εργαζομένων. Η βουλευτής έθεσε στην υπουργό το θέμα των μετακλήσεων εργαζομένων από το εξωτερικό, οι οποίες είναι ανάγκη να διεκπεραιώνονται με ταχύτητα, ώστε να μην υπάρχουν κενά σε σημαντικούς κλάδους, όπως ο πρωτογενής τομέας ή ο τομέας του τουρισμού.

Η υπουργός διαβεβαίωσε την κ. Βολουδάκη ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα θα αντιμετωπιστούν, με στόχο την τόνωση της απασχόλησης, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την ανάπτυξη της οικονομίας.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφιακό «μπλακ άουτ»: Πώς μια αποτυχημένη αναβάθμιση προκάλεσε παγκόσμιο χάος – Πότε θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση

Δεκάδες συστήματα υπολογιστών αεροδρομίων, τραπεζών, ακόμα και συστημάτων υγείας...

Προς τον Δήμο Χανίων: Απάνθρωπο να εργάζονται οι σκουπιδιάρηδες στο καταμεσήμερο

Δεν ξέρουμε ποιοι κανονίζουν τα ωράρια των εργαζόμενων στον...

Στον Αλικιανό και φέτος τα Ερευνητικά εργαστήρια Periplus

Μετά την περυσινή επιτυχία των δύο κύκλων ερευνητικών εργαστηρίων Periplus,...

Δουλειές με… φούντες ξανά στον Μυλοπόταμο

Συνολικά 7 μικρές χασισοφυτείες, με περίπου 200 δενδρύλλια κάνναβης συνολικά,...