26 C
Chania
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026

Συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού για την ίδρυση μουσείο Μουσικής Παράδοσης της Κρήτης στην Κίσσαμο

Ημερομηνία:

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού με θέμα την δημιουργία κέντρου της μουσικής, χορευτικής και τραγουδιστικής παράδοσης με τίτλο ‘’μουσείο μουσικών Κρήτης στις Λουσακιές του Δήμου Κισσάμου’’.

Στην συνάντηση με την γενική γραμματέα του υπουργείου κ. Βλαζάκη παρευρέθησαν εκ μέρους του Δήμου Κισσάμου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κος Δερουκάκης Μανώλης, εκ μέρους του πολιτιστικού συλλόγου Λουσακιών ο Κος Κουνελάκης Στέλιος, εκ μέρους της μελετητικής ομάδας η Κα Λουτζάκη Ρένα καθώς και η βουλευτής Χανίων Κα Βαγιωνάκη Βάλια η οποία εξέφρασε και την στήριξή της στο εγχείρημα που παρουσιάστηκε.

Η μελέτη αφορά την δημιουργία ενός σύγχρονου διαδραστικού μουσείου για την μουσική παράδοση της Κρήτης και ειδικά της περιοχής. Η καταγραφή και η παρουσίαση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του μοναδικού πλούτου παράδοσης που διαθέτει η περιοχή είναι στοιχεία που ενισχύουν και ενδυναμώνουν την ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου μοναδικού εγχειρήματος.

Ο συνδυασμός και το πάντρεμα του πολιτισμού με τον τουρισμό αποτελεί ιδανικό πεδίο εφαρμογής με βάση το μουσείο μουσικών στις Λουσακιές.

Ο Δήμος Κισσάμου σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης, τον πολιτιστικό σύλλογο και όλους τους φορείς, στηρίζει έμπρακτα την δημιουργία του, αφού θα αποτελέσει στοιχείο και πηγή πολιτισμού, θα καταγράψει και θα διατηρήσει κομμάτια της τοπικής -και όχι μόνο- ιστορίας αλλά ταυτόχρονα θα ενδυναμώσει το συγκριτικό πλεονέκτημα για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθησαν πατέρας και γιος 80 και 47 ετών στο Μαλεβίζι με φυτεία κάνναβης και οπλοστάσιο

Συνελήφθησαν πατέρας και γιος 80 και 47 ετών στο Μαλεβίζι Ηρακλείου για καλλιέργεια 34 δενδρυλλίων κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή. Κατασχέθηκαν Kalashnikov, πιστόλια και φυσίγγια.

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων: Κάλεσμα σε κινητοποίηση κατά των δασικών χαρτών και του ξεκληρίσματος των βιοπαλαιστών αγροτών

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων καλεί σε κινητοποίηση στις 24 Ιουνίου κατά των δασικών χαρτών. Διαμαρτύρεται για τον χαρακτηρισμό του 63,6% των εκτάσεων ως δημόσιων.

Ευνοϊκή δικαστική απόφαση για δανειολήπτρια στα Χανιά: Μηδενικές καταβολές και διάσωση κατοικίας

Το Ειρηνοδικείο Χανίων ρύθμισε χρέος 13.065€ με μηδενικές καταβολές και διάσωση κατοικίας για άνεργη μητέρα δύο παιδιών. Απόφαση μετά από προσφυγή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Ηράκλειο: Μαζική φυγή μαγείρων και ζαχαροπλαστών στο εξωτερικό

Τη συνεχιζόμενη φυγή δεκάδων μάγειρων και ζαχαροπλαστών στο εξωτερικό...