22.7 C
Chania
Πέμπτη, 7 Μαΐου, 2026

Συνάντηση Συλλόγου Ανάδειξης Αρχαιοτήτων με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη

Ημερομηνία:

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη συναντήθηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Ανάδειξης Αρχαιοτήτων, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου με αντικείμενο την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ροβυθάκης Γιάννης, ο Αντιπρόεδρος Μανουσάκης Θεόδωρος και ο Υπεύθυνος Εκδόσεων Μαρκάκης Γιάννης, οι οποίοι παρουσίασαν αναλυτικά τις προτάσεις τους για την ενίσχυση της προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς του Λασιθίου.

Τα μέλη του Συλλόγου έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις όπως η βελτίωση της πρόσβασης σε αρχαιολογικούς χώρους, η δημιουργία ενημερωτικού υλικού καθώς και η αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων για την προβολή των μνημείων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των τοπικών φορέων και της Περιφέρειας Κρήτης, με στόχο την υλοποίηση έργων που θα συμβάλουν τόσο στην προστασία των μνημείων όσο και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ανδρουλάκης εξέφρασε το ενδιαφέρον και τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Συλλόγου, επισημαίνοντας τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς ως βασικού πυλώνα βιώσιμης ανάπτυξης για το Λασίθι και την ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να εξετάσει τις προτάσεις που κατατέθηκαν και να συμβάλει ενεργά στην προώθηση συνεργειών με αρμόδιους φορείς.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, με κοινή δέσμευση για συνέχιση του διαλόγου και υλοποίηση δράσεων που θα αναδείξουν τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γερμανός τουρίστας έκανε μήνυση επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω και κέρδισε 1.000 ευρώ!

Το φαινόμενο της κράτησης θέσεων στις ξαπλώστρες έλαβε… νομικές διαστάσεις, καταλήγοντας...

Έως τις 25 Μαΐου οι αιτήσεις για τα προγράμματα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ της Αγροτικής Εστίας στα Χανιά

Έως 25/5/2026 οι αιτήσεις για προγράμματα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ στα Χανιά. Κοινωνικός & ιαματικός τουρισμός, εκδρομές, βιβλία, θέατρο και παιδικές κατασκηνώσεις. Δικαιολογητικά και προϋποθέσεις συμμετοχής.