14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν: Υπάρχουν βαθιές ρίζες στους δύο λαούς. Πρέπει να φέρουμε τις σχέσεις μας μπροστά

Ημερομηνία:

Θερμό καλωσόρισμα Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα. Η βαθιά φιλία και οι ελληνορωσικές σχέσεις στο επίκεντρο. Σε βίντεο οι δηλώσεις των δύο ηγετών. Κεκλεισμένων των θυρών αυτή την ώρα οι συνομιλίες

Με καθυστέρηση 40 περίπου λεπτών ξεκίνησε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο.

Κατά την υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε: “Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε να ξαναφέρουμε τις σχέσεις μας μπροστά. Η Ρωσία ήταν ανέκαθεν ο κύριος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας”.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του για τη θερμή υποδοχή και υπογράμμισε:

“Πράγματι υπάρχουν βαθιές ρίζες ανάμεσα στους δύο λαούς. Αυτή η σχέση διατηρήθηκε σε αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης. Θα φροντίσουμε από κοινού να επανεκκινήσουμε τις σχέσεις μας προς όφελος των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας και ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής”.

Αυτή τη στιγμή, η συζήτηση συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ μετά τις 15.00 αναμένονται οι από κοινού δηλώσεις των δύο ηγετών.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν δέκα χρόνια, που η έλευση Έλληνα πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα θεωρείται σημαντική τομή στις σχέσεις των δυο χωρών, δεδομένου ότι αναμένεται να υπάρξει αναθέρμανση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών σε μια σειρά τομείς.

Ο κύριος Τσίπρας θέλει να αναπτύξει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με συμμαχίες παντού, ενώ ο κύριος Πούτιν θέλει να δείξει ότι έχει την ισχύ και την επιρροή για να προσελκύει το ενδιαφέρον Ευρωπαίων ηγετών και ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να τεθούν τα ενεργειακά και αγροτικά ζητήματα, οι αποκρατικοποιήσεις και ίσως το ελληνικό χρέος.

Η επίσκεψη ξεκίνησε Αλέξη Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα ξεκίνησε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, όταν ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...