Συνάντηση Υφυπουργού Μεταφορών με Αρναουτάκη για τον ΒΟΑΚ – Γιώργος Καραγιάννης: «Πολύ σημαντική μέρα για την Κρήτη και την Ελλάδα»

Κανένα σχόλιο

Μια σημαντική επίσκεψη από τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης, με επίκεντρο τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης.

Μετά τη θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ανέδειξε για μία ακόμη φορά το ρόλο και την παρουσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στον δημοκρατικό προγραμματισμό και την αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης.

«Επισκέφθηκα σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κύριο Σταύρο Αρναουτάκη, γιατί είναι μια πολύ σημαντική ημέρα και για την Κρήτη αλλά και για όλη την Ελλάδα. Είμαστε εδώ, γιατί το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης έλαβε χτες θετική γνωμοδότηση και ξεκινάει η διαδικασία για το τελικό στάδιο του  μεγάλου τμήματος του ΒΟΑΚ, των 157 χλμ, από τα Χανιά μέχρι το Ηράκλειο, ώστε να προχωρήσει αυτό το έργο. Ευχαριστούμε πολύ και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και εγώ, όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο και για τις στοχευμένες παρατηρήσεις του, αλλά κυρίως για τη θετική γνωμοδότηση», δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στην οποία παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, Χανίων Νίκος Καλογερής, Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Γιάννης Καρνέσης και ο εκπρόσωπος του βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμου Σενετάκη Γιώργος Λέκκας.

"Sponsored links"

«Προχωρούμε στο μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης» 

«Μέσα από τη συνεργασία και τη συνέργεια που έχουμε με το αρμόδιο υπουργείο – με τον κ. Καραμανλή και τον κ. Καραγιάννη και με την εντολή του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη προχωρούμε στο το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Αναφερόμενος στη σημασία του ΒΟΑΚ για την Κρήτη ο Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε πως είναι «ένα έργο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη στην απασχόληση στην κοινωνική συνοχή αλλά και στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ευχαρίστησε τους αρμόδιους Υπουργούς, τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και υπενθύμισε πως δεν είναι μόνο ο Βόρειος Οδικός Άξονας, από τα μεγάλα και σημαντικά έργα της Κρήτης που προχωρούν αλλά και το αεροδρόμιο στο Καστέλι, τα εγγειοβελτιωτικά έργα τα οποία θα ξεπεράσουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ σε όλη την Κρήτη.

Δεκαετία ανάπτυξης για την Κρήτη 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε πως είναι αναγκαία η συνεργασία και η συνέργεια, εκφράζοντας την θέση της Περιφέρειας Κρήτης για την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού την τρέχουσα δεκαετία. «Εμείς είμαστε εδώ να συμβάλλουμε θετικά ούτως ώστε αυτά τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης να προχωρήσουν. Η δεκαετία αυτή θα είναι μία δεκαετία ανάπτυξης και απασχόλησης για την Κρήτη, μπορούμε να συμβάλουμε και εμείς από την πλευρά τη δική μας, πάντα με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι υπηρεσίες μας δίνουν τον καλύτερο εαυτό για να μπορούν να ξεμπλοκάρουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και πάντα με την καθοδήγηση και του Υπουργείου εμείς μπορούμε και συμβάλλουμε θετικά για τα μεγάλα αυτά έργα», επεσήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

βοακ

Τα έργα της Κρήτης 

"Sponsored links"

Να σημειωθεί πως ο κ. Καραγιάννης στις δηλώσεις έκανε λόγο για ολοκληρωμένο και συνεκτικό κυβερνητικό σχέδιο για την Κρήτη ύψους σχέδιο 3 δις€ μόνο για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο υλοποιείται βήμα – βήμα. «Βλέπετε την πρόοδο των έργων στο αεροδρόμιο στο Καστέλι, την αξιοποίηση του αεροδρομίου Καζαντζάκης, ενός έργου σημαντικού που ξεκινάει το επόμενο διάστημα, την ενοποίηση όλου του ΒΟΑΚ, τα  μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα των φραγμάτων, ξεκινώντας από τον Μπραμιανό, το Πλατύ και τέλος τον Ταυρωνίτη, για τον οποίο θα έχουμε εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό το σχέδιο το υπηρετούμε με συνέπεια, μεθοδική και συστηματική δουλειά. Και σ’ αυτό το σχέδιο θέλουμε κοντά μας την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Α και του Β Βαθμού», δήλωσε.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live