Συνέδριο για την οικονομική κρίση-Στα Χανιά οι Π.Καψής και Χ.Θεοχάρης

Κανένα σχόλιο

Στα Χανιά θα μεταβούν την το ερχόμενο Σάββατο , ο Υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ.Παντελής Καψής και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης καθώς θα είναι ομιλητές στο 2ο ετήσιο φόρουμ των Χανίων, το οποίο διοργανώνει το Ελληνικό Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής.Υπο τον τίτλο «Από Βάδην σε Τροχάδην: Νέες Προκλήσεις για το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα», θέμα του Φόρουμ είναι η ελληνική οικονομική κρίση και οι ευρωπαικές της διαστάσεις.

Το Φόρουμ διεξάγεται την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 στο ξενοδοχείο Kiani Beach, με την υποστήριξη και του τμήματος Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου και σε αυτό θα συμμετέχουν καθηγητές Πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το Ελληνικό Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής, η συνάντηση στα Χανιά « αποσκοπεί στη συνέχιση του διαλόγου που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο με τη συμμετοχή διακεκριμένων κοινωνικών επιστημόνων, πολιτικών αξιωματούχων και ανθρώπων της αγοράς. Η φετινή συνάντηση επιδιώκει να θέσει την ελληνική κρίση στο ευρωπαϊκό της πλαίσιο, να ανιχνεύσει τις συνέπειές της στο εσωτερικό πολιτικό επίπεδο και ως εκ τούτου να προτείνει διεξόδους μέσα από τη θεσμική εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ωστόσο καλείται να γεννηθεί μέσα σε περιβάλλον ευρωσκεπτικισμού, πολιτικού εξτρεμισμού και ιδεολογικής πόλωσης σε εθνικό επίπεδο.

"Sponsored links"

Όπως και το 1ο, έτσι και το 2ο Φόρουμ των Χανίων, δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική χορηγία των DecidendiConsultants, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης – Περιφέρειας Κρήτης και τη φιλοξενία του Κiani Beach Resort, όπου και θα λάβει χώρα το διήμερο των συζητήσεων. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι επίσης το Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης, η CALPAK S.A. και η Αστική Δικηγορική Εταιρεία Ε. Αποστολόπουλος. Το διήμερο εργασιών υποστηρίζουν επίσης το Παρατηρητήριο για την Κρίση του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων London School of Economics καθώς και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης.

Στο Φόρουμ των Χανίων συμμετέχουν μεταξύ άλλων η κα GisellaStuart (Βουλευτής του αγγλικού Εργατικού Κόμματος), ο κος Renaud Dehousse (Διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών τουSciences Po στο Παρίσι), ο κος Παντελής Καψής (Υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση) και ο κος Χάρης Θεοχάρης (Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων).»

 

Ποιο είναι το Ελληνικό Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής 

Το Ελληνικό Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής (Greek Public Policy Forum) είναι μία νέα ακαδημαϊκή πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του δημοσίου διαλόγου και την προώθηση της έρευνας πάνω σε θέματα που άπτονται της ελληνικής δημόσιας πολιτικής (policy).

Η πρώτη συνάντηση του Φόρουμ έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το Μάιο του 2011 και έκτοτε έχει καταφέρει να συσπειρώσει ένα εκτενές δίκτυο αποτελούμενο κατά βάση από Έλληνες της νεότερης γενιάς που διδάσκουν σε πανεπιστήμια, κυρίως της Βρετανίας. Αποτελεί μία «πολιτική» (αλλά μη κομματική) προσπάθεια που ξεκίνησε με εφαλτήριο την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση που ταλανίζει τη χώρα και στοχεύει να λειτουργεί ως πλατφόρμα ποιοτικού διαλόγου για θέματα δημόσιας πολιτικής στο εγχώριο αλλά και στο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η στενή ομάδα των «πολιτών» αποτελείται από τους: Άρη Χ. Γεωργόπουλο (Λέκτορα στο Ευρωπαϊκό και Δημόσιο Δίκαιο, Πανεπιστήμιο του Nottingham, , Νικήτα Κωνσταντινίδη (Λέκτορα στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία, Πανεπιστήμιο του Cambridge, , Ηλία Ντίνα (Λέκτορα στις Πολιτικές Επιστήμες, Πανεπιστήμιο του Nottingham), Κυριάκο Παπαδάκη (Decidendi Consultants, Βασίλη Π. Τζεβελέκο (Λέκτορα στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Πανεπιστήμιο του Hull.

Μέχρι στιγμής το Φόρουμ έχει διοργανώσει μία σειρά εκδηλώσεων για διαφορετικές πτυχές της κρίσης στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Νότιγχαμ, του London School of Economics, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι να προσφέρουν μία καλά οργανωμένη βάση για διάλογο σε θέματα ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής και να λειτουργήσουν ως δημόσια «αγορά», στην οποία ασκείται κριτική, αποδομούνται μύθοι και στερεότυπα και, πρωτίστως, κατατίθενται ιδέες και προτάσεις για την παραγωγή δημόσιας πολιτικής.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live