20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Μια από τα ίδια για την ακρίβεια – Αυξήσεις με πολλά «θα» για τους δημοσίους υπαλλήλους

Ημερομηνία:

Χωρίς πραγματικές απαντήσεις για το καυτό θέμα της ακρίβειας έμειναν τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, αφού όπως έλεγαν πολιτικοί παρατηρητές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια ανακεφαλαίωση των όσων έχει κάνει μέχρι τώρα η κυβέρνησή του και έδωσε υποσχέσεις στις επαγγελματικές ομάδες που βρίσκονται κριτικά απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στους βουλευτές και τους πολιτευτές της ΝΔ είναι ότι και σήμερα συνεχίζουν να κινούνται όπως και χθες στα θέματα της ακρίβειας. Με δεδομένο μάλιστα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις να αναζητά λύσεις για την δύσκολη καθημερινότητα που περνά, καθώς ο πληθωρισμός στα είδη πρώτης ανάγκης δεν λέει να πέσει, πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εμφανίστηκαν δυσαρεστημένα αφού δεν πρόσθεσαν ούτε ένα πραγματικό επιχείρημα στο αφήγημα τους.

Το γεγονός ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε να δικαιολογεί όλες τις αρρυθμίες της κυβέρνησης ενόχλησε πολλά από τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Η φράση του ότι «έχουμε δει τα χειρότερα σε σχέση με την ακρίβεια» και η επιμονή του στην επιτυχία του καλαθιού του νοικοκυριού και στην αναγνώριση της αξίας του από τους καταναλωτές, παρά την ευθεία αμφισβήτησή του από τις Καταναλωτικές Ενώσεις, μάλλον λειτούργησε αντίθετα παρά καθησύχασε όσους από το κυβερνών κόμμα αγωνιούν, καθώς εισπράττουν την δυσαρέσκεια των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός στην πραγματικότητα με την χθεσινή του συνέντευξη έσπευσε να «κολακέψει» το ακροατήριο των δημοσίων υπαλλήλων, στους οποίους «έταξε» αυξήσεις μισθών από την 01/01/2024, – αν κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές – καθώς μέσα από μια σειρά γεγονότων (αξιολόγηση, επιδόματα ) αυτή η επαγγελματική ομάδα βρίσκεται απέναντι από την κυβέρνηση.

Κατά τα άλλα, επιχείρησε να δημιουργήσει προσδοκίες σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει έκτακτο επίδομα Πάσχα ύψους περίπου 300 ευρώ, νέες φορολογικές ρυθμίσεις, όπως οι 120 δόσεις με μείωση προσαυξήσεων, νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και πιθανή επέκταση του Market Pass για περισσότερους από έξι μήνες.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι παρά το γεγονός ότι οι ημερομηνίες των εκλογών δείχνουν να έχουν κλειδώσει (9 Απριλίου η πρώτη κάλπη και 14 ή 21 Μαΐου η δεύτερη) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κρατήσει ακόμα κάποια χαρτιά κλειστά καθώς δεν έχει πειστεί για τον χρόνο που πρέπει να στηθούν οι κάλπες.

Και αυτό γιατί, όπως σχολιάζουν συνεργάτες του, δεν θα πρέπει να βγαίνει από το τραπέζι των συζητήσεων η πρώτη κάλπη να στηθεί στις 21 Μαΐου και η Δεύτερη στις 2 Ιουλίου.

Πάντως, όπως είναι γνωστό, μέσα στον Φεβρουάριο, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το ακριβές ποσοστό της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, η οποία όπως δείχνουν θα «κλειδώσει» στο 7,7%, ενώ το οικονομικό επιτελείο αναζητεί ένα ακόμα pass, με πλατιά βάση δικαιούχων.

Σε πολιτικό επίπεδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ χρεώνοντας του τα προβλήματα της μεσαίας τάξης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αφανίσει την ελληνική κοινωνία και πρωτίστως την μεσαία τάξη» υποστήριξε και πρόσθεσε «εμείς θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά τα οποία τους πήρε ο κ. Τσίπρας».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...