24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Συνέχεια στο 2ο Φεστιβάλ Κοντομαρί – Ημέρες Μνήμης | 26 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024

Ημερομηνία:

Συνεχίζεται μέχρι και τις 2 Ιούνη το 2ο Φεστιβάλ Κοντομαρί – Ημέρες Μνήμης.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:

_ Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για πρωινές επισκέψεις σχολικών τάξεων – “Ξετυλίγοντας το νήμα προς τη Δημοκρατία” (Πρωινή Ζώνη)

(Απογευματινή Ζώνη)

17:30-20:30

Εργαστήριο: “Συλλογική μνήμη και ταυτότητα” από τη ψυχολόγο Μαργιάννα Κλάδη και τον εμψυχωτή Δημήτρη Κύρκο για ενήλικες.

(Πλατεία Ξηροκάμπι – 1,5χλμ από Κοντομαρί)

20:30-21:00

Παρουσιάσεις μαθητών/-τριών σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Πλατανιά – “ Η ποιότητα ζωής των εφήβων: Διαγνώσεις, επιθυμίες και επανορθωτικές προτάσεις”. ( Πλατεία Κοντομαρί)

21:00-23:00

Παρουσίαση / προβολή ταινίας, “Λίντιτσε” σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας. (Πλατεία Κοντομαρί)

Λίγα λόγια για την ταινία,

“LIDICE” (2011, 120′, Τσεχία)

Ιστορικό δράμα του σκηνοθέτη Petr Nikolaev σε σενάριο του Zdenek Mahler, με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο ηθοποιό Karel Roden. Η πλοκή διαδραματίζεται κατά τον Β’ Π.Π. στο Προτεκτοράτο Βοημίας και Μοραβίας και είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.

Η ταινία έλαβε το 2011 στα μεγαλύτερα τσεχικά κινηματογραφικά βραβεία «Τσεχικός Λέοντας» τα εξής βραβεία: Α’ ανδρικού ρόλου, καλύτερου σεναρίου, κάμερας, ήχου, μοντάζ και καλύτερης αφίσας.

*** Για δηλώσεις συμμετοχής στο αυριανό εργαστήριο “Συλλογική μνήμη και ταυτότητα” στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6972151099 ή μέσω email στο sillogoskontomari@gmail.com.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ