15.8 C
Chania
Wednesday, February 21, 2024

Συνέχιση του κλεισίματος του 2ου Γυμνασίου Χανίων για τη μη μετατροπή του 2ου ΓΕΛ σε Πειραματικό Λύκειο

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Χανίων με ανακοίνωσή του ενημέρωσε σχετικά με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου για συνέχιση του κλεισίματος του 2ου Γυμνασίου Χανίων ώστε να μην μετατραπεί το 2ο ΓΕΛ ή άλλο λύκειο σε Πειραματικό.

Αναφέρει πιο αναλυτικά:

Πραγματοποιήθηκε χθες 13/1/2024, Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Χανίων για το θέμα του Πειραματικού Λυκείου, στην οποία, για μία ακόμα φορά, εκφράστηκε η καθολική αγωνία και αντίθεση των γονιών του 2ου Γυμνασίου στην τυχόν μετατροπή του 2ου ΓΕΛ ή άλλου λυκείου σε Πειραματικό Λύκειο.

Είναι αδιανόητο τρία χρόνια μετά την ίδρυση του Πειραματικού Γυμνασίου, να μην υπάρχει μέριμνα και σχεδιασμός για τη στέγαση του Πειραματικού Λυκείου και σήμερα, στο παρά πέντε, οι αρμόδιοι φορείς να προσπαθούν να καλύψουν τη δική τους ολιγωρία καταφεύγοντας στην εύκολη λύση, να καταργήσουν δηλαδή ένα υφιστάμενο λύκειο της πόλης, της αντίστοιχης γειτονιάς, προκειμένου να στεγάσουν το Πειραματικό Λύκειο, διαταράσσοντας συνολικά τη σχολική κοινότητα των Χανίων.

Είναι απαράδεκτο να βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση η κατάργηση και μετατροπή υφιστάμενου λυκείου και να μην βγαίνουν δημόσια όλοι οι εμπλεκόμενοι να πάρουν ξεκάθαρη θέση επί του θέματος, αποκλείοντας την περίπτωση αυτή. Κανένας γονιός δεν μπορεί να αντιληφθεί πως είναι δυνατόν να συζητείται η κατάργηση ενός υφιστάμενου σχολείου προκειμένου να ιδρυθεί ένα άλλο. Πως είναι δυνατόν να συζητείται να μετατραπεί το 2ο ΓΕΛ σε Πειραματικό Λύκειο, να καταργηθεί δηλαδή το λύκειο της γειτονιάς και τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου να πρέπει να κατανεμηθούν και να διασκορπιστούν μακριά από το σπίτι τους και τη γειτονιά τους στα υπόλοιπα ήδη κορεσμένα λύκεια της πόλης, στη Ν.Χώρα, στην Αμπεριά, στον Κουμπέ και πιθανόν και παραπέρα. Όλες αυτές οι συζητήσεις γίνονται τις τελευταίες 3 εβδομάδες δυστυχώς στο παρασκήνιο μεταξύ των αρμοδίων φορέων, χωρίς καμία συζήτηση με τη σχολική κοινότητα και είναι πολύ πιθανόν να βρεθούμε προ τετελεσμένου και να είναι πλέον αργά για αντιδράσεις.

Για το λόγο αυτό στη σημερινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας, αποφασίστηκε η συνέχιση του κλεισίματος του 2ου Γυμνασίου από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων από Δευτέρα 15/1 μέχρι να πραγματοποιηθεί συνάντηση με το νέο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει αρχές της επόμενης εβδομάδας, και μας διαβεβαιώσει ότι δεν προτίθεται να εισηγηθεί στο Υπουργείο Παιδείας τη μετατροπή του 2ου ΓΕΛ ή άλλου λυκείου σε Πειραματικό Λύκειο. Σε διαφορετική περίπτωση το κλείσιμο του σχολείου μας θα συνεχιστεί.

Κανένας γονιός του σχολείου μας δεν θέλει το σχολείο κλειστό, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε άλλο περιθώριο αντίδρασης και είμαστε αναγκασμένοι να πράξουμε με αυτόν τον τρόπο, προκειμένου να κάνουμε απολύτως ξεκάθαρο σε όλους τους αρμοδίους ότι είμαστε αποφασισμένοι και δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση την κατάργηση του 2ου ΓΕΛ και τη μετατροπή του σε Πειραματικό Λύκειο.

Καλούμε όλους τους γονείς μαζί με τα παιδιά τους τη Δευτέρα 15/1 στις 7:45 έξω από το 2ο Γυμνάσιο Χανίων, για να εκφράσουμε όλοι μαζί την πλήρη και καθολική αντίθεση της σχολικής κοινότητας του 2ου Γυμνασίου, γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, στην τυχόν μετατροπή του 2ου ΓΕΛ ή άλλου λυκείου σε Πειραματικό Λύκειο.

Χανιά, 13/1/2024

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Χανίων

Πρόεδρος: Κώστας Μπροκαλάκης

Αντιπρόεδρος: Σάββας Πιπερίδης

Γ.Γραμματέας: Έφη Τσαβολάκη-Ντίλη

Ταμίας: Εύη Τζαγκαράκη-Γελασάκη

"google ad"

Μέλη: Μάρκος Μαργιολάκης, Δέσποινα Δεσποτάκη-Μπολάκη, Λευτέρης Δοϊτσίδης, Άννα Καλογεράκη-Πρώϊμου, Ευαγγελία Σκούληκα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ