Συναγερμός για το νέο ιό «Langya» στην Κίνα – Ποια τα συμπτώματά του

Κανένα σχόλιο

Ο ιός Langya εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2018 στην Κίνα και συγκεκριμένα στις περιοχές Shandong και Henan, ωστόσο, μόλις την περασμένη εβδομάδα αναγνωρίστηκε επισήμως από τους επιστήμονες.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Guardian ο ιός μεταδόθηκε πιθανότητα από τα ζώα στον άνθρωπο.

Οι 35 γνωστοί ασθενείς δεν είχαν στενή επαφή μεταξύ τους ή δεν βρέθηκε να έχουν κοινό σημείο έκθεσης, γεγονός που υποδηλώνει ότι η εξάπλωση του ιού είναι σποραδική στους ανθρώπους σε αυτό το σημείο.

"Sponsored links"

Σε ποια ζώα ανιχνεύθηκε

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν σε άγρια ζώα, το RNA του ιού εντοπίστηκε στο ένα τέταρτο από τα συνολικά 262 μυγαλές (ποντίκια) που εξετάστηκαν. Ο ιός ανιχνεύθηκε επίσης στο 2% των οικόσιτων κατσικιών και στο 5% των σκύλων.

Τα συμπτώματα

Προς το παρόν, οι έρευνες έχουν δείξει ότι ο ιός δεν είναι θανατηφόρος και τα συμπτώματα που προκαλεί είναι

  • πυρετός,
  • κόπωση,
  • βήχας,
  • απώλεια όρεξης
  • και μυϊκοί πόνοι.

Ο ιός ανήκει στην οικογένεια του Henipavirus, από την οποία έχουν εντοπιστεί δύο είδη – ο ιός Hendra και ο ιός Nipah. Και οι δύο είναι ήδη γνωστό ότι μολύνουν τον άνθρωπο και προκαλούν θανατηφόρες ασθένειες.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν εμβόλια για τους ιούς henipa. Η μόνη θεραπεία που μπορούν να παρέχουν οι γιατροί και οι επαγγελματίες υγείας είναι η υποστηρικτική φροντίδα για τα διάφορα συμπτώματα.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live