17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συναγερμός για το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod – Ο Πούτιν κινητοποιεί το «όπλο της Αποκάλυψης»

Ημερομηνία:

Συναγερμό σήμανε το ΝΑΤΟ, καθώς προειδοποίησε τα μέλη του ότι το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod εγκατέλειψε τη βάση του.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να έχει αναδιατάξει ένα γιγάντιο πυρηνικό υποβρύχιο με τα τελευταία του όπλα.

Το Belgorod φέρεται να εξαφανίστηκε από την έδρα του στον Αρκτικό Κύκλο και μπορεί να είναι καθ’ οδόν προς τη Θάλασσα Κάρα για να δοκιμάσει την πυρηνική βόμβα Ποσειδώνα, αναφέρεται στην ενημέρωση της συμμαχίας, που δημοσιεύτηκε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το Belgorod είναι ένα υποβρύχιο που λέγεται ότι μπορεί να διανύσει μεγάλες αποστάσεις υποβρύχια πριν εκραγεί με αρκετή δύναμη ώστε να προκαλέσει ένα πυρηνικό τσουνάμι 500 μέτρων που έχει σχεδιαστεί για να βυθίσει πλήρως και να ακτινοβολήσει παράκτιες πόλεις.

Πάντως, η είσοδος του υποβρυχίου μήκους 180 μέτρων, στη Βαλτική, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μείνει απαρατήρητη, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα είχε χρόνο να φτάσει από τη βάση του στη Λευκή Θάλασσα, μια απόσταση λίγο λιγότερο από 3.000 μίλια, χωρίς ποτέ να εντοπιστεί.

Το ΝΑΤΟ ενημέρωσε τους συμμάχους ότι το υποβρύχιο έλειπε, αλλά θεωρούσε ότι εξακολουθεί να επιχειρεί στην Αρκτική. Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς εστάλη η προειδοποίηση, αλλά δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά χθες από την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Το Belgorod διαθέτει μίνι-υποβρύχια σχεδιασμένα να πραγματοποιούν επιθέσεις σε υποβρύχιες υποδομές, ενώ η πυρηνική βόμβα Poseidon ήταν ένα από τα τέσσερα όπλα επόμενης γενιάς που ανακοίνωσε ο Πούτιν το 2018 και πιστεύεται ότι είναι επιχειρησιακό.

Είναι ικανό να ταξιδέψει έως και 9.500 χιλιόμετρα υποβρύχια πριν πυροδοτήσει μια πυρηνική κεφαλή με δύναμη δύο μεγατόνων – περισσότερο από 130 φορές μεγαλύτερη από τη βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα. Αυτό θα δημιουργούσε ένα ακτινοβολημένο τσουνάμι ύψους έως και 500 μέτρων, σχεδιασμένο να βυθίζει τις παράκτιες πόλεις και να τις αφήνει σε πυρηνική καταστροφή.

Το όπλο Poseidon πήρε το όνομα από τον θεό Ποσειδώνα, που με την τρίαινα μπορούσε να προκαλέσει τρικυμίες, αλλά αυτό το όπλο είναι ακόμα πιο ισχυρό από την  τρίαινα, καθώς έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει «ραδιενεργά τσουνάμι», εφόσον χρησιμοποιηθεί το πυρηνικό όπλο που φέρει. Έχει δυνατότητα να φέρει συμβατικές και πυρηνικές κεφαλές.

Το πυρηνικό όπλο που φέρει αυτό το υποβρύχιο εκτοξεύεται στον βυθό και κινείται διασπώντας πιθανά υποθαλάσσια αμυντικά συστήματα μέχρι τον στόχο.

Το υποβρύχιο κινείται στη θάλασσα με ταχύτητα 125 μιλίων την ώρα, χρησιμοποιώντας ένα εξαιρετικά εξελιγμένο σύστημα προώθησης και λέγεται ότι μπορεί να πλήξει ακόμα και αεροπλανοφόρο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...