26.8 C
Chania
Wednesday, July 24, 2024

Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών: Απαράδεκτη εγκύκλιος! Χαρίζει δύο ώρες απλήρωτης εργασίας

Ημερομηνία:

Την απόσυρση της ερμηνευτικής εγκυκλίου του ν.Χατζηδάκη “που χαρίζει 2 ώρες απλήρωτης εργασίας στους εργοδότες” ζητά το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, σημειώνοντας ότι η “προετοιμασία” του εργαζόμενου για τη δουλειά του και την αποχώρηση, στην πραγματικότητα προσδίδει τη “βούλα” της νομιμότητας σε μία ώρα απλήρωτης επιπλέον εργασίας.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου

Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση την απαράδεκτη ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου Χατζηδάκη που χαρίζει 2 ώρες απλήρωτης εργασίας στους εργοδότες.

Να μην εφαρμοστεί η 6ημερη και η 7ημερη εργασία στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών και σε κανέναν άλλο κλάδο!!!

Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες του κλάδου μας να πετάξουν στα σκουπίδια την συγκεκριμένη εγκύκλιο όπως και όλους τους αντεργατικούς νόμους Χατζηδάκη – Γεωργιάδη – Αχτσιοχλου.

Κυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ αλλά και η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ μας διατυμπάνιζε από το 2021 πόσο φιλεργατικό μέτρο είναι η «ψηφιακή κάρτα εργασίας» αλλά για να δούμε πόσο ισχύει τελικά…

Συγκεκριμένα δίνουν δώρο μία ώρα απλήρωτης εργασίας στους Βιομήχανους με το πρόσχημα της προετοιμασίας του εργαζόμενου για την ανάληψη της εργασίας και την αποχώρηση από αυτή! Δηλαδή, οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν μισή ώρα νωρίτερα στη δουλειά και να φεύγουν μισή ώρα αργότερα κι αυτό το διάστημα να μην θεωρείται χρόνος εργασίας. Μα και τώρα ένας εργαζόμενος πηγαίνει νωρίτερα στην εργασία του. Αυτό που κρύβουν είναι ότι θα ξεκινά η εργασία ½ ώρα πριν και θα τελειώνει ½ μετά, γλιτώνοντας με αυτό τον τρόπο την πληρωμή, της μιας ώρας υπερεργασίας.

Χαρίζονται μέχρι 3 μέρες το μήνα στην εργοδοσία για να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους όσες ώρες θέλει καθώς όπως αναφέρει η εγκύκλιος «είναι σκόπιμο να γίνονται αποδεκτά μέχρι 3 μονά χτυπήματα τον μήνα ανά εργαζόμενο, στην οποία περίπτωση, η σχετική διαπίστωση από την Επιθεώρηση Εργασίας, θα συνεπάγεται σύσταση και όχι επιβολή προστίμου.» Δηλαδή ο εργαζόμενος θα δουλεύει όσες ώρες θέλει ο εργοδότης του γιατί ήταν δήθεν αμελής και «ξέχασε» να χτυπήσει την κάρτα.

Με την “ευέλικτη προσέλευση” που μπορεί να φτάσει μέχρι και 2 ώρες δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να καλύπτει τα ίχνη της υποδηλωμένης εργασίας και να μεταβάλει συνεχώς το ωράριο των εργαζομένων. Εδώ έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και των ίδιων των εργοδοτών. Επιβάλουν και νομιμοποιούν την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία ως και 2 ώρες την ημέρα γιατί ο εργοδότης μπαμπούλας έχει τον τρόπο και τον μηχανισμό να υποχρεώσει τον εργαζόμενο να χτυπήσει την κάρτα του μετά από δύο ώρες ενώ ήδη θα εργάζεται.

Το διάλειμμα δεν θεωρείται χρόνος εργασίας και παρατείνει το ωράριο.

ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6984328980 & 6979523017

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περίεργο κοκκώδες αφρώδες υλικό σε Καλαθά, Σταυρό, Τερσανά, Κουλούρα

Ένα περίεργο κοκκώδες υλικό, αφρώδες, εμφανίστηκε σήμερα σε πολλές...

Συμφωνία “εθνικής ενότητας” Φατάχ και Χαμάς μετά από 17 χρόνια ρήξης

Συμφωνία «εθνικής ενότητας» με άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις, μεταξύ των οποίων...

Κασσελάκης: «Σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει από το κόμμα – Τέλος είπα, τέλος»

«Τινάχτηκε» η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου...