Συνεδριάζει στα Χανιά η πολιτική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης-Με πρωτοβουλία Ντ. Μπακογιάννη

Κανένα σχόλιο

Μετά από πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη θα συνεδριάσει στα Χανιά, από την Κυριακή 15 Μαΐου και έως την Τρίτη 17 Μαΐου η Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την συμμετοχή του προέδρου της κοινοβουλευτικής συνέλευσης Tiny Kox, και αρκετών προέδρων εθνικών κοινοβουλίων.

Ο λόγος που θα παρευρεθούν στην Κρήτη πάνω από 100 μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι η πρόσκληση της Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, Ντόρας Μπακογιάννη, να συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου στα Χανιά, κάτι που είχε προγραμματιστεί κατά την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου αλλά δεν είχε καταστεί εφικτό λόγω πανδημίας.

Η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη, η διεθνής συνεργασία, η ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και η ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων είναι μερικά μόνο από τα κρίσιμα ζητήματα που θα απασχολήσουν την Επιτροπή.

"Sponsored links"

Τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή αντιπροσωπεία θα παρευρεθούν στο σύνολό τους στα Χανιά και έτσι θα έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν τα ελληνικού ενδιαφέροντος θέματα. Καλεσμένος της Πολιτικής Επιτροπής είναι και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Την πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Γεωργιούπολη, θα συζητηθεί το προσχέδιο της έκθεσης για την “Ασφάλεια και Σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο”, που είχε εγκριθεί από την Επιτροπή μετά από πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη τον Αύγουστο του 2020, λόγω της τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή.

Την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 18:30 τα μέλη του Συμβουλίου θα ξεναγηθούν στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και στην συνέχεια θα παρακαθίσουν σε δείπνο που θα παραθέσει ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Την Δευτέρα 16 Μαΐου η Ντόρα Μπακογιάννη θα παραθέσει στα μέλη του Συμβουλίου γεύμα στην Αργυρούπολη στο οποίο θα συμμετάσχει και ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

capital.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live