14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Συνεννόηση προς όφελος της ειρήνης ζήτησε ο Σι Τζινπίνγκ

Ημερομηνία:

Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του 20ου συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, που του έδωσε μια τρίτη συνεχόμενη θητεία την εξουσία, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, έκανε λόγο για την ανάγκη συνεργασίας ΗΠΑ – Κίνας, με στόχο την παγκόσμια ειρήνη.

Σε συγχαρητήριο μήνυμά του στο ετήσιο εορταστικό γκαλά της Εθνικής Επιτροπής Σχέσεων των δύο χωρών, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ο Κινέζος πρόεδρος επεσήμανε ότι η συνεργασία Ουάσιγκτον και Πεκίνου, θα συμβάλει στην αύξηση της σταθερότητας στον πλανήτη που, όπως τόνισε, σήμερα κάθε άλλο παρά ειρήνη κυριαρχεί.

Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ, σε ένα πλαίσιο σεβασμού και από τις δύο πλευρές, να συνυπάρξει ειρηνικά και να αναζητήσει τον σωστό τρόπο για να συνεννοηθούν οι δύο χώρες στη νέα εποχή, γεγονός που θα ωφελήσει, όχι μόνο την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη, είπε ο Κινέζος πρόεδρος.

Τα συμφιλιωτικά λόγια του Κινέζου ηγέτη έρχονται μετά από μήνες έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου σχετικά με την Ταϊβάν, χωρίς τίποτα να αποκλείει να πρόκειται για επίδειξη εθιμοτυπικής αβρότητας.

kosmodromio.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...