Συνεργασία της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Terra Verde με το Συνεταιρισμό Γαία

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση συνεταιρισμου Terra Verde:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και επίσημα πως το τελευταίο διάστημα αναπτύχθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής επιχείρησης Terra Verde με τον Συνεταιρισμό παραγωγών-καταναλωτών βιολογικών προϊόντων Γαία.

Η συνεργασία έγκειται αφενός στην κοινή προώθηση προϊόντων δικαίου εμπορίου, όπως καφέ, τσάι κ.α., τα οποία μπορείτε πλέον να βρείτε στα καταστήματα της Γαία και αφετέρου στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας που για εμάς είναι απαραίτητη και πολύτιμη. Κυρίως όμως, είμαστε χαρούμενοι που συλλογικότητες της πόλης μας, των οποίων οι αξίες δείχνουν προς τον ίδιο δρόμο, βρίσκουν κοινό βηματισμό.

"Sponsored links"

Λίγα λόγια για τους Συνεταιρισμούς

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Terra Verde

Eίναι μια συλλογικότητα, που εδώ και 10 περίπου χρόνια δραστηριοποιείται στο δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο και στην ανάπτυξη δημόσιου διαλόγου, μέσα από ποικίλες δράσεις, γύρω από τις αρχές του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου. Μέλη της είναι παραγωγοί, μεταποιητές, αλληλέγγυοι, και εργαζόμενοι. Η δομή είναι οριζόντια και οι αποφάσεις λαμβάνονται με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Καθιστά διαθέσιμα τοπικά, εποχιακά προϊόντα από καλλιεργητές και μεταποιητές που είναι σε ευθυγράμμιση με τις αρχές της συλλογικότητας αλλά και προϊόντα από φορείς Κ.ΑΛ.Ο. εγχώριους και του εξωτερικού.

Επισκεφθειτε τη σελίδα:

terraverde-chania.gr

Συνεταιρισμός Γαία

Ιδρύθηκε το 1996 από μια μικρή ομάδα βιοκαλλιεργητών, γεωπόνων κα καταναλωτών υποστηρικτών της οικολογίας και της υγιεινής διατροφής. Το μέσο για την προώθηση της οικολογικής γεωργίας, ήταν η ύπαρξη ενός φορέα που θα υποστήριζε την ανάπτυξη των βιολογικών καλλιεργειών και ενός χώρου όπου οι καταναλωτές θα μπορούσαν να αγοράζουν προϊόντα με εγγυημένη ποιότητα. Σήμερα, 25 χρόνια μετά, αριθμεί 2 καταστήματα ( Δημητράκη 2 & Κ. Καραμανλή 86) και 220 μέλη. Ο Συνεταιρισμός εκτός από την εμπορική του δραστηριότητα έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη βιολογική γεωργία και την προστασία του περιβάλλοντος με εκπαιδευτικές παρεμβάσεις, δημόσιες ημερίδες, εκδόσεις.

Επισκεφθειτε τη σελίδα:

gaiabio.gr

"Sponsored links"

Τι είναι το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο

Το κίνημα του Δίκαιου & Αλληλέγγυου Εμπορίου αποτελείται από άτομα, οργανισμούς και δίκτυα που έχουν ως κοινό όραμα έναν κόσμο όπου η δικαιοσύνη, η ισότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκονται στο επίκεντρο των δομών και των πρακτικών του εμπορίου, έτσι ώστε κάθε πρόσωπο, μέσω της εργασίας του, να μπορεί να ζει με τιμιότητα και αξιοπρέπεια, αναπτύσσοντας πλήρως τις δυνατότητές του.

Το Δίκαιο & Αλληλέγγυο Εμπόριο βασίζεται σε τρόπους παραγωγής και εμπορίας που βάζουν τους ανθρώπους και τον πλανήτη πάνω από το χρηματικό κέρδος.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις