20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Συνεχίστηκε με δύο παραστάσεις το 12o Dance Days Chania

Ημερομηνία:

Με δύο παραστάσεις συνεχίστηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Dance Days Chania» που πραγματοποιείται από 23 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου στα Χανιά

Σήμερα, στις 11 το πρωί στον πεζόδρομο της Κοραή πραγματοποιήθηκε η παράσταση «L’uomo» από την ομάδα Lo-Giudicedance.

To “L’uomo” είναι μια σπουδή πάνω στην αγάπη και την αίσθηση του ανήκειν μεταξύ δύο αντρών. Συλλαμβάνοντας ένα χώρο όπου οι εύθραυστες ανταλλαγές στοργής και οι καρδιακές στιγμές μπλέκονται με τη δυσφορία της προκατάληψης, το “L’uo­mo” αναστοχάζεται τις εντάσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι άντρες όταν εκδηλώνουν στοργή μεταξύ τους.

Χορογραφία & Ερμηνεία:AnthonyLo- Giudice

Ερμηνεία:AlexRowland

Δραματουργία:Vivien Wood

TRAILER: https://vimeo.com/535588649

Λιγες ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε η  παράσταση της Πένυ Ελευθεριάδου, «Restart»  στα πλαίσια της ενότητας «Νέοι δημιουργοί και Δημόσιος χώρος», στην Αγία Κυριακή στα Ταμπακαριά.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο:

Ακούγοντας τη λέξη επανεκκίνηση, ποια άλλη λέξη και αίσθηση σας έρχεται αυτόματα στο μυαλό;

Aν υποθέσουμε πως μπορούμε να διαστείλουμε το χρόνο στη στιγμή λίγο πριν την απόφαση, τη μετάβαση και την επανατοποθέτηση μας μέσα στον κόσμο, τι θα μας αποκαλυπτόταν;

Το έργο ακολουθεί την προσωπική διαδρομή προς την επανεκκίνηση, εστιάζοντας στο σημείο λίγο πριν αυτή συντελεστεί. Βυθίζεται στο χώρο και στο χρόνο όπου τα πάντα είναι ρευστά και ακαθόριστα, όπου το φαντασιακό αποτελεί μια ενδεχόμενη επιλογή, όπου η πρόσληψη του περιβάλλοντος είναι διαφανής και οι επιλογές είναι και οι πιο μύχιες επιθυμίες. Τα ενδεχόμενα ανοίγονται σαν βεντάλια μπροστά στο υποκείμενο που ακροβατεί, παίζει και κινείται ανάμεσα τους. Κατοικεί και κατοικείται από τον χώρο, έρχεται σε μια εκ νέου επαφή με την πραγματικότητα του και δοκιμάζει τις δυνατότητες του ίδιου και του περιβάλλοντος.

Τι σημαίνει όμως κατοικώ έναν χώρο; Πώς επανατοποθετούμαι σ’ αυτόν και με ποιο τρόπο συμμετέχω στη διαμόρφωση του; Το σώμα αφομοιώνεται, αντιστέκεται , παρεμβαίνει σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης ή και αναγέννησης στη σχέση του με το δημόσιο χώρο. Εκκρεμεί η απόφαση, η αλλαγή.

"google ad"

Το δρών σώμα επιχειρεί να μεταφέρει ιστορίες και σκέψεις ενός συνόλου μέσα από συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν με θέμα την έννοια της επανεκκίνησης.

Ιδέα, χορογραφία:Πένυ Ελευθεριάδου

Χορός:Άννα Απέργη

Συμπαραγωγή:DanceDaysChania

Λίγα λόγια για την ενότητα «Νέοι δημιουργοί και Δημόσιος χώρος»

Για 4η συνεχή χρονιά η ενότητα «Νέοι δημιουργοί και Δημόσιος χώρος» στοχεύει στην φιλοξενία, ενίσχυση, εξέλιξη και παρουσίαση project από νέες/ους δημιουργούς από την Ελλάδα. Σε άρρηκτη σύνδεση με σημεία της πόλης, το DDC προσφέρει χώρο για έρευνα και παράλληλα στο κοινό την δυνατότητα να παρακολουθεί ένα έργο σε όλα του τα δημιουργικά στάδια.

http://dancedays.gr/ |https://www.facebook.com/DanceDaysChania/ | https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...