Συντονιστικό Σχολείων Ηρακλείου: Οι μαθητές μαζικά στους δρόμους στις 27 Νοέμβρη

Κανένα σχόλιο

Το Συντονιστικό Σχολείων Ηρακλείου καλεί τους μαθητές να συνεχίσουν «πιο αποφασιστικά, πιο πολλοί, πιο οργανωμένοι» και να συμμετάσχουν μαζικά στο μαθητικό συλλαλητήριο τηνΠέμπτη 27 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.Οι μαθητές καλούν ακόμα τους καθηγητές και τους γονείς τους να βρίσκονται στο πλευρό τους εκείνη τη μέρα.

Το Συντονιστικό συστάθηκε μεπρωτοβουλία 15μελών σχολείων και εκφράζει την ανάγκη οι μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους συντονισμένα. Στο Συντονιστικό συμμετέχουν το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 10ο, 11ο, 13ο Λύκειο, τα Λύκεια Αλικαρνασσού, Μελεσών, Γαζίου, Μουσικό, Καλλιτεχνικό, Χάρακα, Αγίου Μύρωνα, Αρχανών, το 1ο, 3ο, 5ο, 7ο, 11ο, 13ο Γυμνάσιο και τα Γυμνάσια Μελεσών, Αρχανών, Αγίου Μύρωνα και Γαζίου.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: 

"Sponsored links"

«Ο αγώνας δεν τελείωσε…

Γιατί δεν πάει άλλο με το τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ, τις συνεχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις, να τρελαινόμαστε για να πάρουμε το απολυτήριο ή να περάσουμε σε κάποια σχολή. Γιατί δεν πάει άλλο με τους γονείς μας να πληρώνουν τόσα πολλά για τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα. Για να μην μείνουν και φέτος τόσα πολλά παιδιά στην ίδια τάξη λόγω του “νέου Λυκείου” και της “τράπεζας θεμάτων”. Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο μάθημα σε ακατάλληλα κτίρια χωρίς κατάλληλες υποδομές. Γιατί δεν μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον μας αβέβαιο !!!

Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια! Τίποτα δεν χαρίζεται… Τα πάντα κατακτώνται με αγώνα!
Ο αγώνας μας είναι δίκαιος…
Δε μασάμε στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό του υπουργείου, της Αστυνομίας, των διευθυντών και των καναλιών… ΝΑ τους σπάσουμε τον τσαμπούκα!!!

Συνεχίζουμε με πιο δυναμικούς και οργανωμένους αγώνες…
Τα συζητάμε όλα αυτά μέσα στα σχολεία με τους συμμαθητές μας , κάνουμε γενικές συνελεύσεις, γιατί πρέπει να γίνουμε περισσότεροι!
Καλούμε τους καθηγητές μας – τους γονείς στο πλευρό μας!!!

• Όχι στο “νέο Λύκειο”.

• Να καταργηθεί η “τράπεζα θεμάτων”. Οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό χαρακτήρα με ευθύνη των καθηγητών.

• Όχι στα εξαντλητικά ωράρια.

• Καμία ποινικοποίηση των αγώνων που αποφασίζουν οι μαθητές».

902.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις