Συνωστισμός ευρωπαϊκών εταιρειών για λογαριασμούς σε ρούβλια – Άλλες δέκα εταιρείες θα ικανοποιήσουν την απαίτηση Πούτιν

Κανένα σχόλιο

Ακόμη δέκα ευρωπαϊκές εταιρείες έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες δέκα που άνοιξαν λογαριασμούς σε ρούβλια προκειμένου να πληρώσουν την Gazprom για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Συνολικά είκοσι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ανοίξει λογαριασμούς, με άλλους 14 πελάτες να ζητούν τα έγγραφα που χρειάζονται για να τους δημιουργήσουν, είπε πηγή μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, ωστόσο αρνήθηκε να κατονομάσει τις εταιρείες.

Την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι αγοραστές προσπαθούν εδώ και εβδομάδες να βρουν τρόπο στο πώς μπορούν να ανταποκριθούν στην εντολή του Πούτιν να πληρώσουν για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια από την 1η Απριλίου και ταυτόχρονα να μην παραβιάσουν τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβλήθηκαν για την εισβολή στην Ουκρανία.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τον νέο μηχανισμό, οι πελάτες πρέπει να ανοίξουν δύο λογαριασμούς: έναν σε ξένο νόμισμα και έναν σε ρούβλια στην Gazprombank. Αφού η Πολωνία και η Βουλγαρία απέρριψαν αυτούς τους όρους, η Gazprom PJSC διέκοψε τις ροές φυσικού αερίου προς αυτές στα τέλη Απριλίου.

Καθώς οι προθεσμίες πληρωμής για τις προμήθειες του Απριλίου πλησιάζουν αργότερα αυτόν τον μήνα για μεγάλους αγοραστές από τη Δυτική Ευρώπη, η Ρωσία έχει κινηθεί ώστε να κατευνάσει τις ανησυχίες της ΕΕ ότι ο μηχανισμός πληρωμών ενδέχεται να παραβιάζει τις κυρώσεις.

Πρόσωπο κοντά στη Gazprom είπε ότι οι τρέχοντες όροι σημαίνουν ότι η συναλλαγή ουσιαστικά ολοκληρώνεται μόλις ο αγοραστής πληρώσει ξένο νόμισμα στην Gazprombank, καθώς η μεταγενέστερη μετατροπή σε ρούβλια είναι αυτόματη και δεν αφορά την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, η οποία υπόκειται σε κυρώσεις της ΕΕ.

Το μπλοκ μέχρι στιγμής δεν έχει πει εάν οι ρωσικές αλλαγές κατευνάζουν τις ανησυχίες του, αλλά ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε την Τετάρτη ότι οι εταιρείες θα μπορούν να πληρώνουν για το φυσικό αέριο σε ρούβλια χωρίς να παραβιάζουν τους περιορισμούς.

«Οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς αερίου έχουν ήδη ανοίξει τον λογαριασμό τους σε ρούβλια με την Gazprom», είπε σε συνέντευξη Τύπου. Ενώ πρόσθεσε ότι ο κορυφαίος εισαγωγέας αερίου της Γερμανίας είχε ήδη πληρώσει σε ρούβλια.

Όπως και η Ιταλία, η Γερμανία είναι τεράστιος καταναλωτής ρωσικού φυσικού αερίου.

Πρόσωπο κοντά στη Gazprom είπε ότι ο αριθμός των πελατών που έχουν πληρώσει σε ρούβλια παραμένει στους τέσσερις. Οι πληρωμές από άλλους αγοραστές θα πρέπει να καταβληθούν αργότερα αυτόν τον μήνα, είπε.

 

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live