24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Από την Παλαιστίνη στην Πελοπόννησο και από την φέτα στα emails – Προσπάθεια να περιοριστούν οι απώλειες από αριστερά

Ημερομηνία:

Μετά την διήμερη επίσκεψη στην Παλαιστίνη ο Στέφανος Κασσελάκης πιάνει το νήμα της προεκλογικής του εκστρατείας από εκεί το άφησε, δηλαδή τις περιοδείες. Το επόμενο διήμερο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνεχίζει τις εξορμήσεις του στην Πελοπόννησο όπου θα επισκεφθεί 7 πόλεις: ΤρίποληΚερασίτσαΣπάρτηΚαλαμάταΠύλοΠύργο και Αμαλιάδα.

Μάλιστα, συνεχίζοντας την προσπάθεια να συγκρατήσει τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ προς τα αριστερά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια της επίσκεψης στην Παλαιστίνη, θα επιμείνει σε αριστερούς συμβολισμούς αν λάβει κανείς υπόψη ότι η διήμερη αυτή περιοδεία θα κλείσει με επίσκεψη στο Μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα.

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις για την επίσκεψη στη Δυτική Όχθη και καταρχάς την κριτική της κυβέρνησης ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θέτει εν κινδύνω τις σχέσεις της χώρας με το Ισραήλ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χθες, κάνοντας έναν ελιγμό απάντησε πως δεν επρόκειτο για διπλωματικού χαρακτήρα ταξίδι.

Αντιθέτως, είπε, ο σκοπός του ταξιδιού ήταν αφενός να δοθεί ένα μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης από τον ελληνικό λαό και τον ΣΥΡΙΖΑ στον παλαιστινιακό λαό που δοκιμάζεται, αφετέρου να σταλεί ένα πολιτικό μήνυμα προς την ΕΕ και τα προοδευτικά και αριστερά ευρωπαϊκά κόμματα για την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών με κατεύθυνση την κατάπαυση του πυρός και την ειρήνευση στην περιοχή στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις για «εκδρομή» η ίδια ανταπέδωσε τα βέλη στην κυβερνητική παράταξη, λέγοντας ουσιαστικά ότι αν κάποιος πήγε για αναψυχή στην περιοχή αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν προ μηνών είχε επισκεφθεί την Όαση του Σίβα, στο Ισραήλ με κρατικά έξοδα (ο ΣΥΡΙΖΑ τότε τον είχε κατηγορήσει για χρήση του κυβερνητικού αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε και φιλικό ζευγάρι του πρωθυπουργού και της συζύγου του).

«Αδιάβαστος» ή «ψεύτης» για τη φέτα ο Μητσοτάκης

Όσον αφορά τον πόλεμο που ξέσπασε για την τιμή της φέτας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον πρωθυπουργό πως αν δεν ήταν αδιάβαστος, τότε είπε ψέματα. Και αν είπε ψέματα για ένα θέμα το οποίο οι πολίτες γνωρίζουν από πρώτο χέρι, τότε, σύμφωνα με το σκεπτικό που διατύπωσε η Βούλα Κεχαγιά χθες, είναι να αναρωτιέται κανείς «τι ψέματα έχει πει και για άλλα θέματα μείζονος σημασίας: Για τα Τέμπη, τις υποκλοπές, τη φορολογία των πολιτών, την οικονομία».

Ειδικότερα, ως προς το θέμα με την φέτα, για την οποία ο πρωθυπουργός ανέφερε στη Βουλή την τιμή μισού κιλού χωρίς να το διευκρινίζει, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χθες έδειξε δύο επιλογές καμία εκ των οποίων δεν συμφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, όπως άφησε να εννοηθεί:

είτε ο πρωθυπουργός πήγε αδιάβαστος στη Βουλή και έδειξε ότι-  αν και ισχυρίζεται πως δίνει τη μάχη για την ακρίβεια – «δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη για τις τιμές των τροφίμων στη χώρα μας» και εν προκειμένω πόσο κοστίζει ένα κιλό φέτα στην Ελλάδα, γιατί δεν τον αφορά.

είτε ότι ξέρει αλλά «συνειδητά προσπάθησε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό καταθέτοντας την τιμή που αφορά το μισό κιλό φέτας». «Αν η κυβέρνηση αποφασίζει να πει τόσο εύκολα και μάλιστα στη Βουλή ψέματα για την τιμή της φέτας ας σκεφτούμε τι ψέματα έχει πει και για άλλα θέματα μείζονος σημασίας: Για τα Τέμπη, τις υποκλοπές, τη φορολογία των πολιτών, την οικονομία» πρόσθεσε.

Μιλώντας στη συνέχεια για «κόλπα» έδειξε πως στην Κουμουνδούρου κυριαρχεί το σενάριο της εξαπάτησης – σε «εξαπάτηση» και «κουτοπονηριές» είχε αναφερθεί και ο Στέφανος Κασσελάκης, άλλωστε.

Βλέπουν «δικαίωση» για emails και Κεραμέως

Στο μεταξύ, εξελίξεις υπήρξαν χθες σε ένα από τα ζητήματα που σηκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, το θέμα της διαρροής προσωπικών δεδομένων ( e-mails) εκλογέων του εξωτερικού. Χθες η Αρχή Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ανακοίνωσε την επιβολή προστίμων 40.000€ στην ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, και 400.000€ στο Υπ. Εσωτερικών. Την ίδια ώρα ανέβαλε την έκδοση απόφασης για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά από σχετικό αίτημά της προκειμένου να προσκομίσει επιπλέον στοιχεία.

«Αποδεικνύεται ξανά πως τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων έγιναν “μπαλάκι” επί μήνες μεταξύ ΥΠ.ΕΣ, ΝΔ και μιας τουλάχιστον υποψήφιας ευρωβουλεύτριας» ανέφερε στην αντίδρασή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπρόσθετα, και με αίσθημα δικαίωσης ανέφερε «αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αποπέμψει ο Κυρ. Μητσοτάκης την Ν. Κεραμέως, η οποία φυσικά δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δώσει εξηγήσεις πριν τη διακοπή των εργασιών της Βουλής».

Κατόπιν αυτών, από την Κουμουνδούρου, επαναλαμβάνουν το ερώτημα «Σε ποιους άλλους (πλην της Μ. Ασημακοπούλου που τα παρέλαβε 20/1/2024) έχει παραδώσει ο Γραμματέας αποδήμων της ΝΔ  τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων;».

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ