16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ομόφωνη απόφαση επιστροφής Πολακη στα ψηφοδέλτια

Ημερομηνία:

Ομόφωνη είναι η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια.

Στην εισήγησή του προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για γενναία αυτοκριτική Πολάκη που «μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε τις αρχικές προθέσεις» μας. Ζήτησε ωστόσο τη δέσμευση πως όσοι δίνουν την μάχη από την πρώτη γραμμή «από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο», χωρίς «κραυγές» και «τοξικότητα».

Μάλιστα όπως ανέφερε στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η αυτοκριτική «είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας και δεν τη βλέπουμε συχνά» κάτι που «αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης».

Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμμα διαγραφών αλλά ούτε προγραφών και «πως δεν μπορεί ορισμένες προσωπικές παρεμβάσεις να δίνουνε την εικόνα ότι θέλουμε να εκδικηθούμε».

«Δικαιοσύνη δε σημαίνει εκδίκηση» και γι’ αυτό, συνέχισε «δε θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι εμείς δε θα έρθουμε για να γκρεμίσουμε αλλά για να δημιουργήσουμε» κατέληξε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε στη συνέχεια, ότι «για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια. Και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων. Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας. Και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές, ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...

Handelsblatt για τουριστική σεζόν: Ζητούνται εργαζόμενοι για το ελληνικό οικονομικό θαύμα

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από...