12.1 C
Chania
Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 2026

Σφοδρά πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης: Άνοιξε τα σύνορα χωρίς κανέναν σχεδιασμό και χωρίς να πιέσει για υποχρεωτικά τεστ πριν την άφιξη στην Ελλάδα και τώρα τρέχει να προλάβει

Ημερομηνία:

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, μετά την ραγδαία αύξηση των «εισαγώμενων» κρουσμάτων.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με αφορμή την αύξηση των εισερχόμενων κρουσμάτων, αποτελούν μνημείο γελοιότητας.

Αφού πρώτα άνοιξε τα σύνορα χωρίς κανέναν σχεδιασμό και χωρίς να πιέσει την ΕΕ για υποχρεωτικά τεστ πριν την άφιξη στην Ελλάδα, αφού κάθε μέρα βγάζει διαφορετικές αποφάσεις που αναιρούν τις αμέσως προηγούμενες, τώρα τρέχει να προλάβει, κατόπιν εορτής, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα για τον Προμαχώνα. Καταδικάζει έτσι μια ολόκληρη γεωγραφική περιοχή σε δυσμένεια μέσα από την άνιση αντιμετώπιση όσων επιλέξουν τον οδικό τουρισμό.

Η απουσία σχεδιασμού εκθέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό, αλλά συνολικά όλους τους πολίτες. Κι όλα αυτά, αφού πρώτα δημιούργησε χάος με την ανερμάτιστη πολιτική της σε σχέση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον τουρισμό.

Αντί για επικοινωνιακές κορώνες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της, πριν οδηγηθεί η φετινή τουριστική περίοδος στην ολική καταστροφή».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στις 26 Μαρτίου με 37 θέματα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων συνεδριάζει στις 26 Μαρτίου 2026 με 37 θέματα. Συζητούνται Μνημόνιο με Σύλλογο Μίκη Θεοδωράκη, Βενιζέλεια 2026, Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2027, ανάπλαση οδού Τζανακάκη.

Αλλαγή θέσης απολυμαντικού σταθμού στα Χανιά και συνάντηση για Ευλογιά και Αφθώδη Πυρετό

Μετακίνηση απολυμαντικού σταθμού από Ταυρωνίτη σε Μουρνιές στα Χανιά. Συνάντηση στις 27/3 για Ευλογιά και Αφθώδη Πυρετό μετά το κρούσμα στη Λέσβο.

Η CretanGea στα Top 10 Foodie Websites του κόσμου για το 2026

Η κρητική ιστοσελίδα CretanGea συγκαταλέγεται στα Top 10 Foodie Websites 2026 από το IGCAT, ενισχύοντας τη διεθνή προβολή της Κρήτης ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης.

Παράταση προθεσμίας εξόφλησης λογαριασμών Β’ τετραμήνου 2025 από τον Ο.Α.Κ.

Ο Ο.Α.Κ. ανακοινώνει παράταση εξόφλησης λογαριασμών Β' τετραμήνου 2025 έως 10 Απριλίου 2026 λόγω καθυστέρησης έκδοσης. Νέα καταληκτική ημερομηνία.