19.8 C
Chania
Παρασκευή, 22 Μαΐου, 2026

Κρήτη – Μητέρα είπε στις κόρες της που ο πατέρας τους της βίαζε: “Σιωπή, μη μιλάτε, δεν θα μου χαλάσετε εσείς το σπίτι!”

Ημερομηνία:

Μυστικά και ψέματα, σφραγισμένα στόματα, κλειστές κοινωνίες. Η Κρήτη είναι μια από τις περιοχές της χώρας όπου συμπεριφορές όπως η παιδοφιλία, η παιδεραστία, η αιμομιξία, τις περισσότερες φορές καλύπτονται από ένα πέπλο σιωπής. Ακόμη και όταν θύτης και θύματα είναι μέλη της ίδιας οικογένειας, ζουν κάτω από την ίδια στέγη.

“Σε εμάς φτάνουν αρκετά τέτοια περιστατικά και θα έλεγα ότι το πρόβλημα στο νησί είναι έντονο, αλλά ο κόσμος δεν μιλάει” αναφέρει η κλινική ψυχοθεραπεύτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Ματίνα Κάραλη στο ρεπορτάζ της Άννας Κωνσταντουλάκη στην εφημερίδα Πατρίς.

Η ίδια σχολίασε ότι ακόμη πιο έντονο είναι το πρόβλημα στην ενδοχώρα. “Πάντα υπήρχαν τέτοιου είδους καταστάσεις και περιστατικά, αλλά τώρα βγαίνουν πιο εύκολα στη δημοσιότητα και παίρνουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Αλλά και πάλι, αυτά που δημοσιοποιούνται είναι ελάχιστα σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν” σημείωσε.

Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια, οι ειδικοί αντιμετωπίζουν για παράδειγμα περιπτώσεις μανάδων που πήραν και τα 5 παιδιά τους και έφυγαν από το σπίτι όταν διαπίστωσαν ότι ο πατέρας τους, δηλαδή ο σύζυγός της, είχε προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τους και άλλες μητέρες οι οποίες γνωρίζουν τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι τους αλλά κάνουν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή όχι μόνο δεν φεύγουν καταγγέλλοντας τον σύζυγό τους αλλά συνεχίζουν να εκθέτουν τα παιδιά τους σε αυτόν τον κίνδυνο λέγοντας στις κόρες τους “σιωπή, μη μιλάτε, δεν θα μου χαλάσετε εσείς το σπίτι!”.

Η ψυχοθεραπεύτρια πρόσθεσε ότι σαφώς υπάρχει παιδοφιλία και παιδεραστία στην Κρήτη αλλά λίγες φορές αυτές οι υποθέσεις φθάνουν στη δικαστική αίθουσα.

“Ο παιδεραστής παππούς από το χωριό, για παράδειγμα, ανέφερε, θα προσπαθήσει με έναν τρόπο να ικανοποιήσει την επιθυμία του. Πώς θα γίνει αυτό; Θα προσεγγίσει το ανιψάκι του, το γειτονόπουλό του, το παιδί από το Πακιστάν που ζει με τους γονείς του στο διπλανό σπίτι. Οι άνθρωποι αυτοί στην πλειονότητά τους αρνούνται τις πράξεις τους και επιπλέον δεν είναι καθόλου εύκολο να προσεγγίσεις τα παιδιά αυτά με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να μιλήσουν γι’ αυτό που βίωναν.

εφημερίδα Πατρίς

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O Άρειος Πάγος εξετάζει την αναίρεση της αποφυλάκισης του Γιωτόπουλου

Ο Άρειος Πάγος εξετάζει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών...

Χάρης Μαμουλάκης: Στα Funds και τα ασφαλιστικά χρέη;

Ο Χάρης Μαμουλάκης αναδεικνύει τα κυβερνητικά σχέδια για ανάθεση ασφαλιστικών οφειλών άνω των 50 δισ. ευρώ σε Funds, μετά το άρθρο 215 του ν. 5193/2025.

Σύσκεψη για τη διαχείριση κινδύνων στα φαράγγια της νότιας Κρήτης στο Ηράκλειο

Σύσκεψη στο Ηράκλειο για τη διαχείριση κινδύνων στα φαράγγια της νότιας Κρήτης με Λέκκα, Συριγωνάκη, Καλογερή, Λιονή. Αποφασίστηκε συνεχής παρακολούθηση από ΟΦΥΠΕΚΑ, Περιφέρεια, ΟΑΣΠ.

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων – 85 Χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης: Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε

85 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης: Η λαϊκή εξέγερση του 1941 ενάντια στους ναζιστές και τα σημερινά μηνύματα για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας.