Σχέδια διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας για Πελοπόννησο και Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Από τα σχέδια για την Πελοπόννησο και την Κρήτη, ξεκίνησε η υπογραφή των συμβάσεων για την διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας

Η υπογραφή των συμβάσεων για την κατάρτιση των σχεδίων διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας ξεκίνησε την Τρίτη (23/12) από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Ταγαρά.

Πιο συγκεκριμένα, οι πρώτες συμβάσεις αφορούν τα υδατικά διαμερίσματα Δυτικής, Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου και Κρήτης, προϋπολογισμού 742.439,07 ευρώ. Θα ακολουθήσει μέσα στις επόμενες μέρες η υπογραφή των συμβάσεων για τα υδατικά διαμερίσματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προϋπολογισμού 561.661,05 ευρώ και της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 1.045.985,85 ευρώ. Τους πρώτους μήνες του 2015 θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και για υπόλοιπα υδατικά διαμερίσματα της χώρας.

"Sponsored links"

Τα σχέδια αυτά θα καλύπτουν όλες τις φάσεις του κύκλου διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας, εστιάζοντας στην πρόληψη, την προστασία και την ετοιμότητα.

“Τα σχέδια διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών, που σε λίγο ολοκληρώνονται για όλη τη χώρα, και τα σχέδια διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας αποτελούν το βασικό κορμό μίας εθνικής πολιτικής για τα ύδατα, που η χώρα αποκτά για πρώτη φορά. Μαζί με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα έργα αξιοποίησης υδατικών πόρων και τα σημεία υδροληψίας, όπως οι γεωτρήσεις, που πρόσφατα θεσμοθετήσαμε, περνάμε σε μία νέα εποχή ορθολογικής και αειφορικής διαχείρισης του νερού. Ίσως όλα αυτά ακούγονται τεχνικά και επιστημονικά. Από τη μία πλευρά είναι. Αλλά από την άλλη πλευρά αφορούν τον καθένα μας και την καθημερινότητα του” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Και πρόσθεσε: “Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η εθνική πολιτική για τα ύδατα θα έχουμε για πρώτη φόρα όλοι – κράτος, αυτοδιοίκηση, πολίτες – αποτυπωμένη, με επιστημονικά και τεχνικά ορθό τρόπο, την παρούσα κατάσταση και τις ανάγκες για το μέλλον. Θα ξέρουμε πόσο νερό υπάρχει σε κάθε περιοχή, τι έργα πρέπει να γίνουν για την προστασία του και την αειφορική του διαχείριση, ποιες είναι οι προτεραιότητες σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Και όλα αυτά θα γίνονται με ενιαίο σχεδιασμό μετά από ενδελεχή μελέτη. Οι εποχές που η πολιτεία έτρεχε πίσω από τα γεγονότα σε λίγο τελειώνουν οριστικά. Η χώρα προχωρά οργανωμένα και με σχέδιο και στα θέματα διαχείρισης υδάτων”.

news24

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live