Σχολιάζοντας την επικαιρότητα: Μήπως ο Λόφος Καστέλλι έχει την τύχη του Αεροδρομίου;

1 Σχόλιο

Ωωω! Ένθερμοι 30 υπογράψαντες της απώλειας της ελληνικής κυριαρχίας του αεροδρομίου μας!

Ωωω! Τι ευγενείς, τι ανώτεροι, τι προοδευτικοί που είστε! Σπεύσατε να βάλετε τις υπογραφές σας για την απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας του αεροδρομίου μας!

Τώρα έχετε ακόμα ένα ρόλο πολύ «καθώς πρέπει» να επιτελέσετε.

"Sponsored links"

Να παραγγείλετε μια πολύ μεγάλη ανθοδέσμη και να την προσφέρετε στην νέα Κομαντατούρ που θα αστυνομεύει το αεροδρόμιο που τους «χαρίσαμε». Και όμως όχι μόνο. Ίσως να «αστυνομεύει» και την Αστυνομία μας!

Το θέμα ήταν να βάλουν το ποδαράκι τους. Όσο για την καρδιά της Αρχαίας Κυδωνίας, το μπαλκόνι των Χανίων, τον Λόφο Καστέλλι στην ξενοδοχοποίησή του, μάλλον έχουν κρατήσει δωμάτια και για την Κομαντατούρ. Για να θυμούνται τους γονείς τους που βασάνιζαν εκεί τους πατριώτες στην Κατοχή!

Κακόμοιροι, πρόγονοί μας που δώσατε την ζωή σας, το υπέρτατο αυτό αγαθό, για την ελευθερία μας που τώρα την πετάμε στα σκουπίδια.

Γερμανική Αστυνομία στα ελληνικά που έγιναν γερμανικά αεροδρόμια.

Αυτό τι είναι; Δεν είναι υποτέλεια; Δεν είναι απεμπόληση Εθνικής Κυριαρχίας; Ή μήπως τώρα αυτό λέγεται «εκσυγχρονισμός»;

Θυμάστε βέβαια, ποιος πλάσσαρε το ξεπούλημα ως εκσυγχρονισμό. Ποιος διάβολος άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου.

Ποιος καταργεί το Σύνταγμα;

Αναρωτιόμαστε:

Υπάρχει ανεξάρτητη χώρα στην Ευρώπη στον κόσμο ολόκληρο που να έχει πουλήσει στο Δημόσιο άλλης χώρας τα αεροδρόμιά της, τα λιμάνια της, τους δρόμους της, στο κοντινό μέλλον;

"Sponsored links"

Υπάρχει τέτοια χώρα ελεύθερη; Ή αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε αποικίες;

Υπάρχει χώρα, ελεύθερη, ανεξάρτητη, που βάζει αστυνομία άλλης χώρας στα αεροδρόμιά της; Γιατί αφού είναι σε ελληνικό έδαφος, εξακολουθούν να είναι ελληνικά. Και μόνο την οικονομική εκμετάλλευση πρέπει να έχουν, αφού τα δώσαμε.

Εκτός και αν δεν είναι το έδαφος ελληνικό. Αλλά ποιος μπορεί να πουλήσει το έδαφος που ανήκει σε όλους τους Έλληνες; Ποιος έχει το δικαίωμα να παραχωρεί σε ξένες δυνάμεις την χώρα του;

Ποιο Σύνταγμα νομιμοποιεί αυτή την πράξη;

Έχομε Σύνταγμα;

Ισχύει;

Ποιος το καταργεί;

Οι επιτροπές

Η επιτροπή για την σωτηρία του αεροδρομίου και η επιτροπή για τη σωτηρία του Λόφου Καστέλλι.

Κάποιοι είναι και στις δύο επιτροπές. Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι αγνοί που πιστεύουν στον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι επιτροπές.

Όμως…

Μας τρομάζει η τύχη του Αεροδρομίου.

Μας προβληματίζει.

Μας κάνει να σκεφτόμαστε…

Μήπως οι «ειδήμονες» οδηγούν την αντίσταση τόσο όσο; Μήπως παίζουν τον ρόλο του κυματοθραύστη των αντιδράσεων;

Φοβόμαστε μήπως ο Λόφος Καστέλλι έχει την τύχη του Αεροδρομίου.

Β.Κ.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. Χαραλαμπος Κ.

    Εύστοχα και εύλογα μπορεί κάποιος να έχει την ίδια ανησυχία με εσάς. Ωστόσο θα παραθέσω δυο σημαντικές για ‘μένα παρατηρήσεις.
    1) Δυστυχώς, ο αγώνας για να μην ξεπουληθεί το Αεροδρόμιο Χανίων δεν είχε την ίδια απήχηση και την ίδια μαζικότητα κατά την άποψή μου.
    2) Και για μένα πιο σημαντικό. Στο θέμα του Λόφου Καστέλι εμπλέκεται η Rosa Nera. Πολιτικά μπορεί να έχω μεγάλες διαφωνίες, ωστόσο οφείλω να παραδεχτώ ότι η ύπαρξη της άνοιξε το θέμα στην κοινωνία. Τα παιδιά από την εν λόγω συλλογικότητα τρέχουν το θέμα από το 2017, με εξαιρετικές έρευνες και παρεμβάσεις. Οι πορείες των χιλίαδων πολιτών και κυρίως νέων παιδίων το καλοκαίρι ταρακούνησαν και προβλημάτισαν κάθε δημοκρατικό Χανιώτη και έδωσαν άλλο αέρα στον αγώνα κατά της ξενοδοχοποίησης.
    Στο δια τ’ αυτα όμως, οφείλουν όλοι οι φορείς, όλες οι συλλογικότητες και όλοι οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί Χανιώτες που δεν θέλουμε ακόμα ένα ξενοδοχείο να μπαζώσει την ιστορία μας, να οργανωθούμε και να ξεσηκωθούμε. Κακά τα ψέματα, μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία της πρώτης φάσης αυτού του αγώνα. Η απόφαση του Δήμου για τον χαρακτηρισμό της περιοχής και των κτιρίων σε ”αμιγώς κατοικιά” και τίποτα άλλο είναι εξαιρετίκα σημαντική. Αλλίως; Πακέτο για τους τουρίστες η άφιξη στο Γερμανικό αεροδρόμιο, η περιήγηση στο Αμερικάνικο Ακρωτήρι και η διαμονή στον Ισραηλινό Λόφο -μέχρις οτου φυσικά, να ξεπουλήσουμε και κάτι ακομα- .

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live