24.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Σχολικά γεύματα παντού!

Ημερομηνία:

Κύριε διευθυντά

Με αφορμή το άρθρο του Φώτη Ποντικάκη για τα σχολικά γεύματα επιτρέψτε μου να καταθέσω τα εξής:

Παρότι δεν είμαι εκπαιδευτικός, συμφωνώ με το πνεύμα και τις προτάσεις του άρθρου, να επεκταθεί δηλαδή ο θεσμός των σχολικών γευμάτων σε όλα τα σχολεία και μάλιστα με βιολογικά προϊόντα που θα παράγονται τοπικά ( εν προκειμένω στα Χανιά).

Δεν θα μπορούσε π.χ να δημιουργηθούν σχολικοί κήποι, όπου με βοήθεια γεωπόνων,δάσκαλοι και μαθητές θα παράγουν μέρος των λαχανικών που θα προσφέρονται σε σχολικά γεύματα?

Αν υιοθετηθεί ο θεσμός των σχολικών γευμάτων θα υπάρχει περισσότερος χρόνος και λιγότερο άγχος γιά τις οικογένειες των μαθητών.

Καλό παράδειγμα αποτελεί ο τρόπος που ο θεσμός των σχολικών γευμάτων λειτουργεί στην Ιαπωνία.*

Τα παιδιά στην Ιαπωνία συμμετέχουν στην διανομή των γευμάτων,στην καθαριότητα και γενικά στην αποκατάσταση των χώρων εστίασης μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Έτσι μετά το γεύμα επιστρέφουν στο σπίτι τους χορτασμένα αλλά και ικανοποιημένα γιατί,στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προσέφεραν στους συμμαθητές τους και στην καθαριότητα του σχολείου!

Βέβαια η Ιαπωνία είναι πλούσια χώρα σε αντίθεση με εμάς που έχουμε αρκετές οικονομικές δυσκολίες!

Παρόλα αυτά πιστεύω ότι σε συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας με τις κατά τόπους Αυτοδιοικήσεις μπορεί ο θεσμός των σχολικών γευμάτων να λειτουργήσει αποτελεσματικά!

*Πρέπει να υιοθετούμε ότι σωστό συμβαίνει οπουδήποτε!

Μιχάλης Πατσουράκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το...

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής...