Σωκράτης Βαρδάκης: «Ακατανόητη κάθε συζήτηση για την αλλαγή του ονόματος Τσικουδιά Κρήτης»

Κανένα σχόλιο

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση σχετικά με την αλλαγή του ονόματος της παραδοσιακής τσικουδιάς, σε προϊόν απόσταξης διήμερου, προχώρησαν οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας αναφορά, προς τον Υπουργό Οικονομικών, το ψήφισμα διαμαρτυρίας της Επιτροπής για την Διατήρηση της ονομασίας “ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ”, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Στο σχετικό ψήφισμα, η επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της, σχετικά με την αλλαγή του ονόματος της παραδοσιακής τσικουδιάς, σε προϊόν απόσταξης διήμερου, γεγονός που αλλοιώνει την πραγματική αίσθηση του μοναδικού αυτού προϊόντος και προσβάλλει την μακραίωνη Κρητική παράδοσης παραγωγής τσικουδιάς.

Η επιτροπή αιτείται την προστασία του ονόματος ‘’παραδοσιακή τσικουδιά’’ που αποτελεί κομμάτι της ταυτότητας της περιφέρειας Κρήτης στον αμπελουργικό τομέα.

"Sponsored links"

Οι βουλευτές Κρήτης καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη του το αίτημα της Επιτροπής για την Διατήρηση της ονομασίας “ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ” και να τους ενημερώσει αναλόγως.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live