22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σωκράτης Βαρδάκης: «Ακόμα να μεριμνήσει η κυβέρνηση για την απαραίτητη παράταση υλοποίησης Προγραμμάτων κατάρτισης και εκπαίδευσης του 2022

Ημερομηνία:

Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για την παράταση περιόδου υλοποίησης των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης ΛΑΕΚ 1 – 49 έτους 2022, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, λόγω της καθυστέρησης της έκδοσης των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης & εκπαίδευσης (ΛΑΕΚ 1-49) ΕΤΟΥΣ 2022 των φορέων, από την ΔΥΠΑ (ημερομηνία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 11/11/2022), ήταν αδύνατη η υλοποίησή τους μέχρι τις 20/12/2022, χρονικό όριο που είχε δώσει η επιτροπή διαχείρισης ΛΑΕΚ.

Συν τοις άλλοις, το διάστημα αυτό υπήρχαν οι επιπλέον δυσκολίες της περιόδου των εορτών, αλλά το φαινόμενο της έλλειψης πιστοποιημένων εισηγητών λόγω υλοποίησης πολλών προγραμμάτων (Voucher, πρόσκληση 110, πρόσκληση 121, ΟΠΣ 5063845 Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, κλπ), με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο χρόνος για την ολοκλήρωση της υλοποίησης όλων των εγκεκριμένων προγραμμάτων.

Για τους λόγους αυτούς, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου αιτείται την παράταση της προθεσμίας υλοποίησης έως τις 31 Μαρτίου 2023, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα προγράμματα με επιτυχία και κανείς δικαιούχος να μην στερηθεί των εκπαιδευτικών εφοδίων που αυτά προσφέρουν.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό την εξέταση της επιστολής και την ενημέρωσή τους για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ