22.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Σωκράτης Φάμελλος: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Ανακοίνωσε και επισήμως ο Σωκράτης Φάμελλος την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έχοντας ουσιαστικά λάβει το «χρίσμα» των 87.

Απέναντί του θα έχει σίγουρα τον Παύλο Πολάκη, που είχε πρώτος ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, και όπως όλα δείχνουν και τον Στέφανο Κασσελάκη, που προ ημερών προανήγγειλε τη δική του με το σύνθημα «Είμαι εδώ». Μάλιστα ο κ. Πολάκης θα καταθέσει στις 13:00, στα αρμόδια όργανα του κόμματος, 30 υπογραφές και το πόθεν έσχες του.

«Φίλες και φίλοι, πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία χρειάζεται έναν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σοβαρό, σύγχρονο, αξιόπιστο και δυναμικό, μία Αριστερά ευρωπαϊκή και οικολογική, δύναμη Αλλαγής. Έναν ΣΥΡΙΖΑ των αξιών, του ήθους και των αγώνων της προοδευτικής παράταξης. Με σημείο αναφοράς την παρακαταθήκη της κυβέρνησης της Αριστεράς του Αλέξη Τσίπρα που κράτησε την κοινωνία και την Ελλάδα όρθια, έξω από τα μνημόνια, με διεθνές κύρος, με θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία της Αριστεράς θέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Αναλαμβάνω την ευθύνη», αναφέρει στο βίντεο, που ανήρτησε στα social media.

Να θυμίσουμε ότι προ ημερών ο Σωκράτης Φάμελλος πήρε ουσιαστικά το «χρίσμα» από τον Αλέξη Τσίπρα, με μία θερμή αγκαλιά. 

Η πορεία του στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σωκράτης Φάμελλος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και της Γραμματείας της. Εξελέγη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το κόμμα στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 και ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θέση την οποία διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019. Ως αναπληρωτής υπουργός είχε στο χαρτοφυλάκιο του θέματα που σχετίζονται με τα Διεθνή και Ελληνικά Περιβαλλοντικά ζητήματα, τα δάση και τα δασικά οικοσυστήματα, τα ύδατα, τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, τις Προστατευόμενες Περιοχές και το ΕΣΠΑ.

Μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, εξελέγη στις 3 Ιουλίου 2023, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Σε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή για το κόμμα, ανέλαβε έτσι τις «μάχες» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς στη Βουλή, αφού ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, δεν ήταν βουλευτής.

Στις 27 Αυγούστου 2024, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε αιφνιδίως την «καθαίρεσή» του και την αντικαταστάσή του από τον Νίκο Παππά. Η πρόταση πέρασε με οριακή πλειοψηφία (17 ψήφους σε σύνολο 33 παρόντων). Η ρήξη με τον κ. Κασσελάκη έκτοτε – και χωρίς να έχουν προηγηθεί δημόσιες εντάσεις μεταξύ των δύο – ήταν οριστική.

Το κείμενο της ανακοίνωση της υποψηφιότητας

Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται έναν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σοβαρό, σύγχρονο, αξιόπιστο και δυναμικό. Μια αριστερά ευρωπαϊκή και οικολογική, δύναμη αλλαγής. Έναν ΣΥΡΙΑ των αξιών, του ήθους, και των αγώνων της προοδευτικής παράταξης, με σημείο αναφοράς την παρακαταθήκη της κυβέρνησης της Αριστεράς, του Αλέξη Τσίπρα, που κράτησε την κοινωνία και την Ελλάδα όρθια, έξω από τα μνημόνια, με διεθνές κύρος με θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία της Αριστεράς, θέτω υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια και να εγγυηθώ πρώτα π’ όλα την ενότητα.

¨όπως το απέδειξα. Σταματώντας την εσωστρέφεια και την τοξικότητα.

Σε αυτή την προσπάθεια στέκονται δίπλα μου πολύτιμοι σύντροφοι και συντρόφισσες σε όλη την Ελλάδα. Γιατί οφείλουμε να περάσουμε από το «εγώ» στο «εμείς».

Καταλαβαίνω όσους απογοητεύσαμε και σας καλώ να γυρίσετε. Να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας. Έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Μια πραγματική προοδευτική συμμαχία.

Στην επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ καλούμε όλους τους δημιουργικούς και ενεργούς πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους. Για μια δυναμική αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση που πλήττει τους πολίτες απογοητεύοντας ακόμη και τους ψηφοφόρους της. Αλλά κυρίως για προοδευτική κυβερνητική διέξοδο.

Με ευημερία, με τον ΣΥΡΙΖΑ βασικό πυλώνα της. Γιατί οι πολίτες απαιτούν λύσεις σε μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα. Εμείς θέλουμε μια ισχυρή και ανθεκτική Ελλάδα μπροστά στις προκλήσεις και τις αβεβαιότητες στο αύριο. Με πραγματική έγνοια για το περιβάλλον. Κράτος Δικαίου και κοινωνικό κράτος χωρίς αποκλεισμούς.

Σε αυτή την προσπάθεια σας ζητώ να συμμετέχετε όλες και όλοι.

Για να γίνουμε ξανά περήφανοι για το κόμμα μας!

Αλλά και γιατί η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αφορά όλη την κοινωνία!

Πάμε όλοι μαζί λοιπόν.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα εκδηλωθώ υπέρ κάποιου» λέει ο Παππάς – «Δεν πήγαινε άλλο» είπε ο Φάμελλος

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ο επικεφαλής...

Ηράκλειο: Έπιασαν τη γυναίκα που εξαπατούσε πολίτες σε όλη την Κρήτη

Τέσσερις υποθέσεις τηλεφωνικών απατών και πέντε απόπειρες εξιχνιάστηκαν από τους Αστυνομικούς...

Παίζουν τα ρέστα τους…

Το 2021 κάποιοι και κάποιες (εταιρείες) έπαιξαν το χαρτί «Ανδρέας...