Σωματεία και κοινωνικοί φορείς των Χανίων καταδικάζουν τις διώξεις φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη σωματείων και κοινωνικών φορέων Χανίων ενάντια στις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και δήλωσαν στήριξη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης  , ΕΛΜΕ Χανίων, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Εργατικό Κέντρο Χανίων, ΠΟΕ ΟΤΑ Σωματείο Οικοδόμων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Επισιτισμού, Σωματείο Τροφίμων και ποτών

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Καταδικάζουμε απερίφραστα στην έναρξη προανάκρισης σε βάρος συνδικαλιστών φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης με την αποστολή κλήσεων για παροχή εξηγήσεων σε 8 μέχρι σήμερα συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Την Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η ίδια η Υπουργός Νίκη Κεραμέως στοχοποιώντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων ενάντια σε προσπάθεια πειθαρχικής δίωξης συνδικαλιστικής δράσης φοιτητή (ανάρτησης αφίσας) και μάλιστα παρακάμπτοντας ακόμη και την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου που είχε ήδη δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσει καμία πειθαρχική δίωξη για συνδικαλιστική δράση και είχε θεωρήσει το όλο ζήτημα λήξαν.

"Sponsored links"

Η πρωτοφανής αυτή κίνηση μαζικών διώξεων φοιτητών και φοιτητριών για την συνδικαλιστική τους δράση και την υλοποίηση αποφάσεων των φοιτητικών τους συλλόγων αποτελεί ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες και ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος. Πρέπει να βρει απέναντι, όχι μόνο τη νεολαία, αλλά και κάθε σωματείο, συνδικάτο, κάθε φορέα και συλλογικότητα του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και κατασταλτική επίθεση στο χώρο των πανεπιστημίων, την προσπάθεια επιβολής αστυνομοκρατίας, τη στοχοποίηση φοιτητών και φοιτητριών που αγωνίζονται για τις σπουδές και το μέλλον τους.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών φοιτητών.

Καλούμε κάθε συνδικάτο και σωματείο, κάθε Χανιώτη και Χανιώτισσα να στηρίξει τους φοιτητές και να πλαισιώσει τις κινητοποιήσεις τους.

Ζητάμε να πάψει κάθε δίωξη σε βάρος των φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live