20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σόου Λαγού: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία»

Ημερομηνία:

Στις φυλακές Δομοκού για να εκτίσει ποινή 13 ετών και 8 μηνών οδηγείται ο Γιάννης Λαγός μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Εφετείο.

Ο εισαγγελέας ενημέρωσε τον καταδικασθέντα της Χρυσής Αυγής, που ζήτησε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να διευκολυνθεί στην άσκηση των καθηκόντων του του ως ευρωβουλευτής, ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα το κατάστημα που θα κρατηθεί, καθώς την απόφαση αυτή λαμβάνει η Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Βγαίνοντας από την αστυνομική κλούβα που τον οδήγησε στο Εφετείο της Αθήνας ο Γιάννης Λαγός είπε: «Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε:

«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε ρωμαλέο απέναντι στους εγκληματίες. Και η Δικαιοσύνη έδωσε την απάντησή της με τις αποφάσεις της. Δεν επιτρέπεται, όμως, κανένας εφησυχασμός. Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα τόσο για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Χρειάζεται, όμως, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα».

Στην απομόνωση για ένα βράδυ ο Γιάννης Λαγός

Στην απομόνωση των φυλακών Δομοκού θα διανυκτερεύσει απόψε ο Γιάννης Λαγός, στο πλαίσιο της διαδικασίας, που τηρείται αυστηρά, σχετικά με τα μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού στον χώρο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής, αμέσως μετά την άφιξή του στις φυλακές, θα υποβληθεί αμέσως σε μοριακό τεστ και θα οδηγηθεί σε ειδικό χώρο όπου δεν θα έχει επαφές με άλλα άτομα, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα που αναμένεται ότι θα είναι έτοιμα αύριο το πρωί.

Τότε και εφόσον το τεστ είναι αρνητικό, θα έχει συνέντευξη με τον διευθυντή των φυλακών, προκειμένου να καθοριστεί ο χώρος της κανονικής κράτησής του.

Σημειώνεται ότι οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες που κρατούνται στις φυλακές Δομοκού, έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν πρόβλημα να μείνει μαζί τους ο Λαγός, παρά τις διαφορές που οδήγησαν και στην ανεξαρτητοποίηση του στην Ευρωβουλή.

Ωστόσο, εάν ο ίδιος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, θα οδηγηθεί σε κελί της ίδιας πτέρυγας, που θα μοιραστεί με κάποιον άλλον ποινικό κρατούμενο.

Τι θα συνυπολογίσει η ΚΕΜ για το αίτημα μεταγωγής στον Κορυδαλλό

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δικηγόρος του κρατούμενου θα υποβάλει άμεσα αίτηση για την μεταγωγή του Λαγού στις φυλακές Κορυδαλλού, επικαλούμενος την ευρωβουλευτική ιδιότητά του, την οποία διατηρεί.

Μετά την υποβολή του αιτήματος θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, η οποία θα αποφασίσει αν θα το κάνει δεκτό ή όχι, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της απόφασης.

"google ad"

Πάντως, όπως έλεγαν αρμόδιοι παράγοντες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΚΕΜ θα συνυπολογίσει διάφορες παραμέτρους πριν καταλήξει στην απόφαση, καθώς το κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού είναι αφενός φυλακή υποδίκων, ενώ επίσης το 70% των κρατουμένων είναι αλλοδαποί, κάτι που δημιουργεί και θέμα ασφάλειας για τον Γ. Λαγό, λόγω και της ρατσιστικής δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...