19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σόφι Ιν΄τ Βελτ στα ελληνικά: Η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε την ελληνική δημοκρατία για όλους

Ημερομηνία:

Κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα τάχθηκε η ευρωβουλευτής και εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA Σόφι Ιν΄τ Βελτ κατά την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα «Η διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου».

Η εισηγήτρια της PEGA έκλεισε την ομιλία της στα ελληνικά, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και σε όσους έσπευσαν να υπερασπιστούν τα πεπραγμένα της.

«Το δημοκρατικό κράτος δικαίου απειλείται σοβαρά στην Ελλάδα. Το χρώμα συναγερμού στην κλίμακα των απειλών είναι πορτοκαλί. Είμαστε όλοι πιστοί στις πολιτικές μας οικογένειες αλλά αυτή η πίστη δεν πρέπει να υπερβαίνει αυτό που κάνουμε. Η δουλειά μας δεν είναι να προστατεύουμε το ένα πολιτικό κόμμα ή το άλλο. Η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε την ελληνική δημοκρατία για όλους, όλοι μαζί» είπε μεταξύ άλλων.

H Σοφί Ιν’τ Φελντ μίλησε διεξοδικά για το σκάνδαλο υποκλοπών, τις δολοφονίες δημοσιογράφων και συγκεκριμένα του Γιώργου Καραϊβάζ, για το σκάνδαλο Novartis καθώς και για τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με την χειραγώγηση εκλογών.

Ωστόσο, η κα Ιν’τ Βελτ αναφέρθηκε και στις ευθύνες της Κομισιόν, η οποία όπως είπε, κάνει τα στραβά μάτια ενώ την κατηγόρησε για «επαίσχυντη αποτυχία να ενεργήσει ως θεματοφύλακας των θεσμών».

«Η Επιτροπή της ΕΕ έχει καθήκον να διασφαλίσει ότι η νομοθεσία της ΕΕ εφαρμόζεται σε ολόκληρη την ΕΕ. Το να δείχνεις μόνο τα κράτη μέλη δεν είναι αρκετό. Εάν οι εθνικές κυβερνήσεις παραβιάζουν τη νομοθεσία της ΕΕ, η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να ενεργήσει. Η αλήθεια είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτυγχάνει επαίσχυντα να ενεργήσει ως θεματοφύλακας των θεσμών», ανέφερε η πρόεδρος της επιτροπής της PEGA για το σκάνδαλο υποκλοπών και τη διαφάνεια στην Ελλάδα.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...