Στη σύλληψη ενός 48χρονου αλλοδαπού προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων το απόγευμα της Τρίτης (12/03/2025). Ο άνδρας κατηγορείται για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εμπρησμό, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί θήρας, όπλων και αλλοδαπών.
Η επίθεση με ψαροντούφεκο
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 48χρονος τραυμάτισε με ψαροντούφεκο μία άγρια πάπια σε περιοχή των Χανίων. Όταν ένας περίοικος τού έκανε παρατήρηση, επιχείρησε να τον τραυματίσει με το ίδιο όπλο, χωρίς όμως να τα καταφέρει, και τράπηκε σε φυγή.
Λίγες ώρες αργότερα, επέστρεψε στο σημείο, κρατώντας δοχείο με εύφλεκτο υλικό. Σύμφωνα με μαρτυρίες, απείλησε τους παρευρισκόμενους ότι θα βάλει φωτιά, προκαλώντας έντονη αναστάτωση. Αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.
Κατασχέθηκαν όπλα και εύφλεκτα υλικά
Κατά τη σύλληψη κατασχέθηκαν ένα ψαροντούφεκο, ένα πλαστικό δοχείο με εύφλεκτο υλικό και ένας αναπτήρας.
Το τραυματισμένο πτηνό παραλήφθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χανίων.